Egy admirális mindig tartja a szavát.

A fenti mondat a méltán híres és mai napig komoly rajongótáborral bíró „…és megint dühbe jövünk” c. Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével fémjelzett film egyik utolsó jelenetéből való. Ha a teniszben elért eredmények és a játékra gyakorolt hatás alapján rendfokozatokat osztogatnának a játékosoknak, két jelöltünk mindenképpen lenne egy magas rangra. A lassan mögöttünk hagyott héten arra láthattunk példát, hogy a tenisz két megkerülhetetlen admirálisa, Roger Federer és Rafael Nadal is tartja bizony a szavát.
A COVID-járvány okozta globális karanténhelyzet egyik leginkább reményt adó jelenete volt az a videó, amely két, egy olasz kisváros két szomszédos bérházának tetején egymással ütögető kislányt örökített meg. Az üzenet, amelyet a labdaveszteséggel is járó ütésváltás hordozott, bőven túlmutatott egy szimpla kiskapu megtalálásán, hiszen a játék és a sport örömét, az újrakezdést és a reményt közvetítette.
Tenisz
Djokovic kétarcú szezonja: karrierje legnagyobb sikerei közé beékelődött pár nagy pofon is
14 ÓRÁJA
Ez a közvetítés olyannyira jól sikerült, hogy a videó nagyon komoly nézettséget produkált a különböző online platformokon, és bizony a nagyok figyelmét sem kerülhette el. A lányok egyik edzője által rögzített videó mintegy hatmilliós megtekintést produkált, és nagyjából duplaennyi felhasználóhoz jutott el közvetlenül. A nagyok közül is az egyik legnagyobb, Roger Federer is beállt a videóért rajongók táborába, sőt, a 20-szoros Grand Slam-bajnok tovább is ment a szimpla tetszésnyilvánításon. Egyik olasz szponzora jóvoltából ugyanis személyesen is meglátogatta Vittoriát és Carolát, és jutalomként beígért nekik egy látogatást jóbarátja és kollégája, Rafael Nadal mallorcai szerény teniszakadémiájára.
A 14 éves Vittoria és a 12 éves Carola jutalom kirándulására ezekben a napokban kerül sor, az ATP hivatalos honlapja pedig természetesen nem mulasztotta el megszólaltatni az érintetteket. A jövő olasz teniszcsillagai természetesen odáig vannak a lehetőségtől, hogy egy héten keresztül második kedvenc teniszezőjük hazai pályáján, szervezett keretek között, edzők irányítása mellett készüljenek. Merthogy, mint ahogyan az a lenti videóból is kiderül, mindkét hölgy rangsorában ha csak szűken is, de Federer van az első helyen, Nadal pedig a második.
Az egyhetes mallorcai tartózkodás nyitányaként a lányok találkozhattak a házigazda Rafael Nadallal is, akivel természetesen közös fotó is készült. A képet megosztotta az ötletgazda Federer is, aki tőle szokatlan öntrollkodással reagált a fotóra. A svájci klasszis a 2019-es római tornán épp meg akarta köszönni az olasz közönségnek a támogatást, amikor is a „Grazie Mille” kifejezés helyett a Mazie Grille csúszott ki véletlenül a száján. Utóbbinak semmi értelme, Federer nyilvánvalóan csak összekeverte a szavakat. Az eset mindenesetre nagy derültséget okozott, Federer pedig azóta is emlegeti ezt a képtelen helyzetet. A trollkodók sorába anno beállt a svájci egyik személyes szponzora, az olasz tenisztehetségek Manacorba utaztatásában is szerepet vállaló Barilla.
Az utazást megszervező Federer, valamint a házigazda szerepét magára vállaló Rafael Nadal jövőre egyaránt bizonytalan az ATP Touron. A svájci legenda a Laver Kupa előtt nyilatkozott arról, hogy rehabilitációja jól halad, ugyanakkor semmit sem fog siettetni. A napokban a végjátékához érő Indian Wellsi torna versenyigazgatója, Tommy Haas a minap azt mondta, szerinte a svájci ott lesz 2022-ben Wimbledonban.
Rafael Nadal is megszólalt a napokban, ő azonban egyelőre meglehetősen borúlátó. Ismeretlen sérüléssel van most dolga, ő sem szeretne semmit sem siettetni, épp ezért nem is tudja, hogy mikor térhet vissza a profi tenisz világába.
Forrás: ATP
Tenisz
Federer és Nadal 40 mérkőzése – 10 érdekesség a tenisz történetének legnagyobb rivalizálásáról
26/11/2021 20:40
Tenisz
Nadal újra ütőt ragadott, de elverte őt egy F1-es világbajnok
19/11/2021 11:03