Ritkán látható csalás és balhé történt az Ausztrál Open árnyékában rendezett dél-afrikai Challenger-tornán Potchefstroomban, a páros első fordulójában.


Míg a „nagyok” már az elődöntőknél tartanak Melbourne-ben, világszerte rendezik a kisebb, például Challenger-tornákat. Szerdán a dél-afrikai Potchefstroom 2 párosversenyén történt olyan, ami befért a hírekbe az Australian Open mellé. A spanyol Adrián Menendez-Maceiras, osztrák Lucas Miedler kettős a Julien Cagnina, Zdeněk Kolář belga-cseh duó ellen vívott kiélezett meccset a második körbe, azaz a negyeddöntőbe kerülésért. Az első szettet utóbbiak nyerték 7–5-re, a másodikban viszont egyenlítettek Miedlerék 6–4-gyel. Jöhetett a szuper tie-break, s itt is fej-fej mellett haladtak a párosok.
Aztán 10–9-nél a mérkőzésért szervált Kolář, az első adogatás elrontását követően pedig a másodikat is hosszúra ütötte. Az „out”, kettős hiba és az egyenlítés helyett azonban sem a vonalbíró, sem a vezetőbíró nem szólt – illetve utóbbi később annyit, hogy „game set and match…” Mire Menendez-Maceirasnál (és persze társánál) elszakadt a cérna, ő ugyanis fogadóként látta – de még a felvételen, hátsó kameraállásból is tisztán kivehető –, hogy a labda jó 10 centivel haladt túl a vonalon. (Kiabált is, hogy „mala, mala” – „rossz, rossz”, de hiába). Nem hogy nem csípte tehát, hanem jó arasszal volt kint, amit – hogy közhellyel éljünk – csak a vak nem lát. Vagy az, aki nem akar.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Australia - Italy - Tenisz – Olimpiai főhírek
10 ÓRÁJA
Bár hevesen reklamáltak a vezetőbírónál, ő hajthatatlan volt: az osztrák eldobta az ütőjét, veszekedett egy sort a bírával, közben németül káromkodott, majd a spanyol is levonult, belerúgott a táskájába, majd elhajította azt, közben ő is ékes anyanyelvét használta (ezt sem idéznénk).
Az mindenesetre biztos, hogy jogos volt a felháborodásuk, mert ekkora csalást azért ritkán látni teniszpályán.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Argentina - Germany - Tenisz – Olimpiai főhírek
10 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Novak Djokovic sima sikerrel kezdte az olimpiát
13 ÓRÁJA