DV606419

Fotó: Eurosport

Igazából sokat nem láttam belőle, gyakorlatilag csak Rogerék meccséből láttam a döntő szakaszt (szett 3/3-tól, döntő szett 3/0-ig), úgyhogy igazán okosat aligha fogok tudni mondani. Nem mintha valaha is tudtam volna :)
Szóval egy dolog rögtön szembetűnő volt, mégpedig az, hogy milyen magasra pattan a labda. Őszintén szólva nem is nagyon emlékszem hasonlóra fedett pályán, olyan volt, mintha salakon teniszeznének. Jó, persze Verda is pörgetett rendesen, de akkor is, nem volt véletlen, hogy Roger szenvedett egy darabig.
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
3 ÓRA
Úgyhogy  különösen pikáns lesz a mai Nadal - Söderling. Ha Rafa esetleg kikap, akkor Federernek már csak egy meccset kell nyernie az év végi világelsőséghez, de szerintem ilyesmivel egyikőjük sem foglalkozik.
Kis túlzással akadnak ennél fontosabb dolgok is. Azt nem lehet nem észrevenni, hogy Rafa egyre jobb formába lendül, hogy teniszben egyre közelebb kerül a legjobb önmagához. Jó, persze van még helye a fejlődésre, de az előrelépés vitathatatlan.
Viszont ahhoz, hogy oda jusson, ahol mondjuk tavasszal járt, nem nagyon szabad elbuknia az efféle meccseket, hiszen a tenisz nem csak a teniszről szól, hanem a nyerésről is. Ha vissza akar kerülni oda, ahol volt, abba nem fér bele, hogy kikap Söderlingtől egymás után kétszer.
Annál is inkább nem, mert itt, most akár világbajnok is lehet.
Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
4 ÓRA
Tenisz
Első 1000-es győzelmével Tsitsipas bejelentkezett a Roland Garrosra
15 ÓRA