Schiavone kedvenc borítása volt a salak, most a világranglista-21. Petra Martic idei salakszezonját próbálja fellendíteni.

Az olasz Corriere információi szerint a korábbi Roland Garros-bajnok Francesca Schiavone Petra Martic munkáját fogja segíteni a salakszezonban. Ezt hivatalosan nem erősítették meg, de Martic a közösségi médiában megosztott már olyan videót, ahol Schiavonéval készül. Az olasz lap értesülései alapján jövő héten Isztambulban kezdik meg a közös munkát, majd Madridban, Rómában és a Roland Garroson folytatják együttműködésüket.

Petra Martic

Fotó: PA Sport

Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
8 ÓRÁJA
Schiavone 2010-ben nagy meglepetésre nyerte meg a Roland Garrost, majd egy évvel később a döntőig jutott, és a negyedik helyen is jegyezték a világranglistán. 2018-ban vonult vissza, 2019-ben utólag elárulta, hogy hónapokon át kemoterápián vett részt, miután daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. A rákot sikeresen legyőzte, majd a tenisztől némileg eltávolodva, Milánóban éttermet nyitott.
Petra Martic az utóbbi években stabilan ott van a top 20 környékén, különösen 2019 alakult számára jól a Grand Slam-tornák szempontjából, mikor a Roland Garroson negyeddöntőt játszott, Wimbledonban és a US Openen pedig a legjobb 16-ig jutott el. A horvát játékos viszonylag erős salakon, ha Schiavone meg tudna osztani vele pár titkot, egész szép Roland Garros-szereplésben is reménykedhet.
Martic és Schiavone korábban a pályán is találkoztak egymással, az olasz teniszező 2013-ban Marrakeshben és 2016-ban Rio de Janeiróban egyaránt két szettben győzte le fiatalabb riválisát.

Schiavone edzőként tér vissza

Fotó: Getty Images

Schiavone korábban már belekóstolt az edzősködésbe, 2019-ben rövid ideig Caroline Wozniackinak adott salakos tippeket. Az időközben már visszavonult korábbi világelső Charlestoneban, hirtelen jött ötlettől vezérelve vette igénybe Schianove szolgálatait, de megérte, hiszen a döntőig jutott a salakspecialistának nehezen nevezhető Ausztrál Open-bajnok. Wozniacki állítása szerint az olasz sokat segített neki, hogy közelebb kerüljön a leglassabb borításhoz.
Arról egyelőre nincs információ, hogy Schiavone visszatérése a teniszhez hosszútávú lesz, vagy csak a salakszezonban segíti Martic munkáját.
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
9 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17