Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic sorsa már nincs a saját kezében, Medvedev lehet az új világelső

Kálmán Laci

Publikálva 20/02/2022 - 16:25 GMT+1

Daniil Medvedev arra készül a jövő héten, hogy ő legyen a 27. férfi teniszező, aki megszerzi a világelsőséget az ATP rangsorában. Az orosz az első kiemelt a pazar mezőnyt felvonultató acapulcói tornán, miközben az aktuális világelső Novak Djokovic is visszatér a pályára, csak ő Dubajban. Megnéztük, mi kell ahhoz, hogy Medvedev legyen az új No. 1.

Djokovic sorsa már nincs a saját kezében, Medvedev lehet az új világelső

Fotó: Getty Images

A jövő hét kérdése, hogy lesz-e új világelső férfi teniszben.
Medvedev majd Benoit Paire ellen kezd, aki trükkös ellenfél abból a szempontból, hogy ha épp olyan napja van, hogy van kedve játszani, akár még veszélyes is lehet az oroszra.
Papírforma szerint a legjobb nyolc között Taylor Fritz jöhet Medvedevnek, akit szintén hiba volna félvállról vennie, már csak azért is, mert még sosem játszottak egymás ellen, ami kedvezhet a kisebb nevű, esélytelenebb játékosnak.
Az orosz egy ágon van Rafael Nadallal és Matteo Berrettinivel, úgyhogy már a döntőbe jutás is bajos lehet neki, ha nem tudja a legjobbját nyújtani. Aztán ha bejut a fináléba, a másik ágról a héten Marseille-ben korán búcsúzó Stefanos Tsitsipas, vagy a második kiemelt Alexander Zverev jöhet neki szembe.
Djokovic első ellenfele majd az a Lorenzo Musetti lesz, aki a tavalyi Roland Garroson kis híján megtréfálta őt bátor és fineszes játékával. Emlékezhetünk, az olasz 2-0-ra is vezetett a szerb ellen a szetteket tekintve, aki aztán felülkerekedett, ráadásul a fiatal, rutintalan Musetti teste meg is adta magát a végére. Ha Djokovic továbbjut, Alex de Minaur vagy Karen Khachanov következhet a számára.
A világelsővel egy ágon van még két jó formában lévő játékos, Roberto Bautista Agut és Felix Auger-Aliassime is. Illetve Denis Shapovalov, aki majd Fucsovics Mártonnal mérkőzik az első körben.
A másik ágról Andrey Rublev, Aslan Karatsev és Jannik Sinner lehet veszélyes Djokovicra, illetve mondjuk el, hogy a táblának ennek a felére sorsolták Andy Murrayt is.
Djokovic hétfőn a 361. hetét kezdi meg a világranglista élén. A ranglista pontjai az elmúlt hetekben egy kissé megcsappantak, tekintve, hogy nem teniszezett még ebben a szezonban. Az a döntése, hogy továbbra sem oltatja be magát, befolyásolhatja, mennyit tud majd tavasszal és a nyár folyamán játszani.
picture

Medvedev és Djokovic

Fotó: Getty Images

Nézzük meg, milyen lehetséges forgatókönyvek esetén lehet Medvedev világelső a jövő hetet követően:
  • ha megnyeri az acapulcói tornát, függetlenül attól, hogy Djokovic hogyan teljesít Dubajban
  • ha döntőbe jut Acapulcóban, és Djokovic nem húzza be Dubajt
  • ha bejut az elődöntőbe Acapulcóban, és Djokovic nem jut döntőbe Dubajban
  • ha a negyeddöntő jelenti neki a végállomást Acapulcóban, és Djokovic nem jut elődöntőbe Dubajban
  • ha a második körig jut Acapulcóban, és Djokovic nem jut be az elődöntőbe Dubajban
  • ha kiesik az első fordulóban Acapulcóban, és Djokovic nem jut negyeddöntőbe Dubajban
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés