Érdekes tények a női vébéről című rovatunkat olvassátok.

62201752

Fotó: Eurosport

1. Tudjátok ki a a fenti hölgy edzője? Sergey Demekhin. Akivel nem csak hogy orosz vegyespáros bajnoki címet nyertek juniorként, hanem aki egy ismert modell is, az Abercrombie and Fitch egyik arca. Korhatáros kép itt. :P
WTA Rome
Most tanulja a döntőben két 6:0-át kiosztó teniszező, hogy rossz játékkal is lehet meccset nyerni
37 PERC

sergey

Fotó: Eurosport

2. Jelena Jankovics keddi első vébé-meccse után elájult az öltözőben  (Zvonarevától kapott ki 6/3 6/0-ra), úgy tűnik, még nem gyógyult ki a két hete, Pekingben összeszedett vírusfertőzéséből, és nem bírja a dohai meleget sem. Infúziót kapott, az orvos éjszakára kórházi megfigyelésre akarta küldeni, de Jankovics inkább a hotelszobáját választotta. Megígérte, hogy kiáll Clijsters ellen, és küzd, amíg tud.
3. Ez a negyvenedik szezonzáró világbajnokság, melyet zsinórban harmadszor rendeznek Dohában. Jövőre Isztambulba költözik a vébé, és 2013-ig ott is marad.
4. Wozniacki zárja az évet világelsőként, ha legalább két meccset nyer a csoportkörben. Zvonarevának döntőbe kell jutnia 3 megnyert csoportmeccsel, vagy meg kell nyernie a vébét minimum két csoportgyőzelemmel, ahhoz, hogy legyen esélye a világelsőség megszerzésére.
5.  Kim Clijstersnek mind a hét világbajnoki ellenfele ellen pozitív H2H-je van. Az nem semmi ám.
6. Elena Dementieva tizedszer harcolta ki a vébé részvételt. Az sem semmi.
7. Kim Clijsters az egyetlen korábbi világbajnok az idei mezőnyben, az egyetlen többszörös GS bajnok. A másik GS győztes  Schiavone, a többiek csak döntőig jutottak. Azarenka az egyetlen, aki még csak GS döntő közelében sem volt.
8. Na Li és Shahar Peer a két tartalék, és nem biztos, hogy csak nyaralni jöttek. Az elmúlt 7 évben (mióta csoportkör van), 5-ször kapott szerepet legalább egy tartalék a vébén. Amúgy 100 ezer dollár (!) jár csak azért, hogy készenlétben állnak egy héten át.
9. És végül a továbbjutás szabályai, csak mert ebből minden évben komoly viták adódtak, tavaly mi is vadul ordibálva számolgattunk a csoportkör utolsó napján. :)
Ami számít:
1. Több győzelem
2. Több lejátszott mérkőzés (tartalék játékos szereplése esetén fontos ez)
3.  Ha két játékos áll egyenlő számú győzelemmel, akkor az egymás elleni eredmény
4. Ha három játékos áll egyenlő számú győzelemmel:
a, de a háromból egyikük kevesebb meccset játszott le, mint a többiek, akkor ő kiesik, a másik kettő között pedig az egymás elleni eredmény dönt
b, több nyert szett
c, több nyert játék
WTA Parma
Serena Williams a második kört már nem élte túl Parmában
3 ÓRA
ATP Geneva
Federer kikapott visszatérő meccsén
4 ÓRA