Alexander Bublik szkeptikus a PTPA hatékonyságával kapcsolatban, ezért nem is kíván részt venni benne.

Múlt héten feszült jeleneteket láthatott a Miami Open közönsége, amikor Vasek Pospisil nyilvánosan kritizálta az ATP-t és annak elnökét, Andrea Gaudenzit. Első fordulós találkozóját megelőzően nem sokkal az ATP megbeszélést folytatott a játékosok egy csoportjával, azon belül is a PTPA-vel, amelynek képviseletében ezúttal Pospisil volt a fő hangadó. A láthatóan feldúlt kanadai teniszező sérelmezte a megbeszélésen tapasztalt hangnemet.
Az előző napon, a kibaszott ATP elnöke másfél órán keresztül üvöltözött velem egy játékosoknak tartott megbeszélésen, amiért megpróbáltam egységbe fogni őket. Másfél órán keresztül. Az ATP vezetője. Hívd csak ki ide. Kibaszott seggfej" - fogalmazott Pospisil.
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
TEGNAP - 15:00
Az esetet követően a játékos elnézést kért, a PTPA-hez is csatlakozók közül viszont többen megvédték őt a közösségi médiában, mondván: érthető volt a zaklatottsága, emellett pedig sokat dolgozott a társaiért. Alexander Bublikot is megszólaltatták az ügyben, aki viszont inkább az ATP pártját fogta. Szerinte ugyanis a szervezet - ha nem is tökéletesen - de jól működik, amit az bizonyít, hogy a járvány előtt elég jól kerestek a teniszezők.

Alexander Bublik nem szeretne részt venni az ATP-politikában.

Fotó: Getty Images

"Én csak a videót láttam, amikor Vasek megpróbálta beperelni az ATP-t, vagy mit is mondott. Nem vagyok a PTPA pártján. Egyetlen szervezet sem tökéletes, és persze mi is teljesíthetnénk jobban, mindent egybevetve mégis az ATP lát el minket. Ennél többet nem mondhatok. Nem támogatom Novakot, és nem állok 100%-ban az ATP mellett, egyszerűen csak próbálok megélni a teniszből" - jelentette ki Bublik, aki személyes tapasztalatait is elmondta a PTPA-ről.
"Bekerültem egy csoportba, amiben rengeteg duma ment, sok dolgot kipróbáltak, de cselekedni nem igazán sikerült. Jelenleg ez csak a dumából áll, egyébként semmi sem történt igazán."
Bublik azt is elárulta, neki az az elsődleges célja, hogy a lehető legjobban élvezze az életet teniszezőként, egyúttal az anyagiakat is biztosítsa magának. Éppen ezért nem bánja, ha a PTPA-n keresztül sikerül növelni a pénzdíjakat, még köszönetet is mondana érte Djokovicéknak. Személyesen viszont nem szeretne részt venni a harcban, annál is inkább, mivel a körülményekhez mérten pozitívnak értékeli a szövetség munkáját.
"Szeretnék teniszezni, élvezni az életet, na és persze mindazt, amit megkerestem. Ha Novak eléri, hogy többet keressek, akkor meg fogom neki köszönni. Harcolni viszont nem fogok érte. Ha ők harcolnak, az rendben van. Én inkább az ATP oldalán vagyok, mert legalább vannak versenyeink, és úgy gondolom, egyszer jó munkát végeznek, máskor rosszat."
A kazah teniszező szerint egyébként sincs okuk panaszra a játékosoknak, mert a járványhelyzetet megelőzően sok pénzt tehettek zsebre.
"Úgy hiszem, hogy előtte elég szép pénzt kerestünk. 2019-ben például 12 tornán vettem részt, amiért 900 ezer dollárt kaptam. Ez azért nagyjából rendben van. Nyilván nem annyi, mint amit egy jégkorong-játékos, vagy egy focista megkeres, de a nap végén az ATP lát el minket, és nem szeretnék ellenük fordulni, ugyanis semmi olyasmit nem látok, amiért Novak vagy Vasek perelhetne, és amivel igazán nyerhetnének valamit."
via sportskeeda
Nitto ATP Finals
Djokovic mindenek felett, Tsitsipas a szülei árnyékában áll
22/11/2022 - 11:15
Nitto ATP Finals
A 2022-ben látott volt a “Djokovic light” – figyelmeztet Goran Ivanisevic
22/11/2022 - 10:42