Novak Djokovic másfél óra alatt, 6:4, 6:2 arányban győzte le a fiatal olasz tehetséget, Jannik Sinnert.

A harmadik monte-carlói címére hajtó Djokovic már a mérkőzés előtt is méltatta ellenfelét. Szerinte a 19 éves olasz a jövő egyik nagy bajnoka.
„Látom, ahogy fejlődik, látom, ahogy jön fölfelé, látom az útját, és hogy hol tart most” – mondta a világelső. „Nagyon meggyőző, ahogy teniszezik, és amúgy is egy nagyon jó fej srác. Rettentő keményen dolgozik, borzasztóan elszánt, és minden eszköze megvan ahhoz, hogy egy nagy bajnok legyen belőle.”
European Open
Sinner Djokovic nyomdokaiba lépett: ilyen fiatalon legutóbb a szerbnek lett meg az öt tornagyőzelme
6 ÓRÁJA
„Ráadásul a legjobb emberekkel vette magát körül. Nagyon jó edzője van, az erőnléti edzője és a fiziója úgyszintén kiváló. Régóta ismerem a vele dolgozó embereket, úgyhogy pontosan tudom, hogy jó kezekben van.”
Sinner a karriercsúcsot jelentő 22. helyen áll a világranglistán. Tavaly negyeddöntőzött a Roland Garroson, és februárban megszerezte második ATP-tornagyőzelmét, amivel Djokovic óta ő lett a legfiatalabb teniszező, akinek ez sikerült. A szerb még 2006-ban, szintén 19 évesen járt két trófeánál.
Djokovic kiemelte, hogy Sinner fiatal kora ellenére már most kiegyensúlyozottan magas színvonalon tud játszani.
„Biztos vagyok benne, hogy rendkívül sok mindent el akar érni a pályafutása során, ugyanis hihetetlenül ambiciózus. Egyre többet akar, egyre éhesebb a sikerre, amit nagyon jó látni.”
A találkozójuk végül is sima Djokovic-győzelmet hozott, úgyhogy a világelső érthető módon elégedett volt a teljesítményével.
„Nagyszerű érzés. Főleg, hogy újra játszhatok azon a tornán, ahol lakom. Tizenöt éve edzeni is szoktam itt, úgyhogy mondhatom, igazán otthon érzem magam.”
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3111145.jpg
Sinner trükkös ellenfélnek ígérkezett, hisz nemrég döntőt játszott a Miami Openen.
„Szerintem ez egy remek találkozó volt. Számomra egy jó kis visszatérő meccs, egy komoly kihívás. Jannik nagy formában van mostanság, ott volt a döntőben is Miamiban.”
„Minden klappolt számomra a mai napon. Sikerült a megfelelő időben a megfelelő ütéseket előhúznom, a megfelelő játékkal előrukkolnom.”
„Sinnernek minden ütése megvan, bármilyen borításon képes jó teniszt játszani. Elképesztő tehetség, az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy ő a sportág jövője. Illetve tulajdonképpen már nem is a jövő, hanem a jelen. Már ott volt egy 1000-es döntőben, úgyhogy elég nagy léptekkel halad előre” – fogalmazott Djokovic.
via Yahoo Sports, tennishead
ATP Vienna
Az év sorsolása: már az első fordulóban egymásnak esnek a sztárok
12 ÓRÁJA
European Open
Sinner újabb lépést tett, hogy odaérjen a vb-re: legyőzte Harrist az antwerpeni elődöntőben
TEGNAP 15:11