Novak Djokovic másfél óra alatt, 6:4, 6:2 arányban győzte le a fiatal olasz tehetséget, Jannik Sinnert.

A harmadik monte-carlói címére hajtó Djokovic már a mérkőzés előtt is méltatta ellenfelét. Szerinte a 19 éves olasz a jövő egyik nagy bajnoka.
„Látom, ahogy fejlődik, látom, ahogy jön fölfelé, látom az útját, és hogy hol tart most” – mondta a világelső. „Nagyon meggyőző, ahogy teniszezik, és amúgy is egy nagyon jó fej srác. Rettentő keményen dolgozik, borzasztóan elszánt, és minden eszköze megvan ahhoz, hogy egy nagy bajnok legyen belőle.”
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
TEGNAP - 15:00
„Ráadásul a legjobb emberekkel vette magát körül. Nagyon jó edzője van, az erőnléti edzője és a fiziója úgyszintén kiváló. Régóta ismerem a vele dolgozó embereket, úgyhogy pontosan tudom, hogy jó kezekben van.”
Sinner a karriercsúcsot jelentő 22. helyen áll a világranglistán. Tavaly negyeddöntőzött a Roland Garroson, és februárban megszerezte második ATP-tornagyőzelmét, amivel Djokovic óta ő lett a legfiatalabb teniszező, akinek ez sikerült. A szerb még 2006-ban, szintén 19 évesen járt két trófeánál.
Djokovic kiemelte, hogy Sinner fiatal kora ellenére már most kiegyensúlyozottan magas színvonalon tud játszani.
„Biztos vagyok benne, hogy rendkívül sok mindent el akar érni a pályafutása során, ugyanis hihetetlenül ambiciózus. Egyre többet akar, egyre éhesebb a sikerre, amit nagyon jó látni.”
A találkozójuk végül is sima Djokovic-győzelmet hozott, úgyhogy a világelső érthető módon elégedett volt a teljesítményével.
„Nagyszerű érzés. Főleg, hogy újra játszhatok azon a tornán, ahol lakom. Tizenöt éve edzeni is szoktam itt, úgyhogy mondhatom, igazán otthon érzem magam.”
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3111145.jpg
Sinner trükkös ellenfélnek ígérkezett, hisz nemrég döntőt játszott a Miami Openen.
„Szerintem ez egy remek találkozó volt. Számomra egy jó kis visszatérő meccs, egy komoly kihívás. Jannik nagy formában van mostanság, ott volt a döntőben is Miamiban.”
„Minden klappolt számomra a mai napon. Sikerült a megfelelő időben a megfelelő ütéseket előhúznom, a megfelelő játékkal előrukkolnom.”
„Sinnernek minden ütése megvan, bármilyen borításon képes jó teniszt játszani. Elképesztő tehetség, az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy ő a sportág jövője. Illetve tulajdonképpen már nem is a jövő, hanem a jelen. Már ott volt egy 1000-es döntőben, úgyhogy elég nagy léptekkel halad előre” – fogalmazott Djokovic.
via Yahoo Sports, tennishead
Nitto ATP Finals
Djokovic mindenek felett, Tsitsipas a szülei árnyékában áll
22/11/2022 - 11:15
Nitto ATP Finals
A 2022-ben látott volt a “Djokovic light” – figyelmeztet Goran Ivanisevic
22/11/2022 - 10:42