A világelső Novak Djokovic szerint a teniszezők nem akarnak több karantént a tornák előtt.


A szerb játékos azután beszélt a játékosok problémáiról, hogy négy szettben legyőzte kedden a német Alexander Zverevet az Australian Open negyeddöntőjében. A Grand Slam-torna előtt minden külföldről érkezőnek kéthetes karanténba kellett vonulnia, amelynek során csak napi öt órára hagyhatta el a hotelszobáját, de 72 balszerencsés még ennyi időre sem, mivel olyan járattal jött Ausztráliába, amelyen koronavírus-fertőzött utazott.
"Ez a helyzet nem normális, nem szoktunk hozzá. Az éljátékosok a legfittebbek, ez már sokszor bizonyosodott, de most Matteo Berrettini és Rafael Nadal hátproblémákkal küzd, Sascha Zverev és én hasfalsérüléssel bajlódunk, és Grigor Dimitrov sem egészséges, ez pedig a körülményekre vezethető vissza"
- fejtette ki a melbourne-i Grand Slam-torna címvédője.
"Válaszokat várunk a férfi tornákat szervező ATP-től, hogy Ausztrália után mi a terv a versenyekkel, mivel az előzetes karantén nem tesz jót a játékosoknak."
VTB Kremlin Cup
ATP Moszkva: Karatsev-Cilic meccsösszefoglaló
3 ÓRÁJA
A 17-szeres GS-bajnok Djokovic közölte, el tud képzelni egy helyszínen és egy borításon több tornát is, mivel a soron következő versenyekre a sokkal fertőzöttebb Európában és Észak-Amerikában kerül majd sor.
Véleményéhez csatlakozott a legyőzött Zverev is:
"Nem tudunk most utazgatni a világban, ezért több tornát kéne egy helyszínen rendezni. Európában úgysem lehetnek nézők, úgyhogy teljesen mindegy, hol vannak a versenyek" - érvelt a német teniszező.
MTI
European Open
Sinner két sima játszmában verte Schwartzmant az antwerpeni döntőben
5 ÓRÁJA
VTB Kremlin Cup
Tovább folytatódik Karatsev nagyszerű éve, a második tornáját nyerte idén, ezúttal hazai pályán
6 ÓRÁJA