Novak Djokovic 6/2 6/2-re kikapott Jo-Wilfried Tsongától a torontói Masters tornán a 16 között. Ebben a mondatban számos érdekesség rejtőzik.
  • Tsonga a 2010-es Australian Open óta nem győzte le Djokovicot. Ez a négy és fél év kettejük vonatkozásában 11 meccset jelent, melyek során Tsonga mindössze kétszer tudott szettet nyerni (igaz, a 2012-es Garroson nagyon közel állt a győzelemhez).
  • Djokovic idén mindössze ötödször kapott ki. Sorrendben Wawrinka, Federer (kétszer) és Nadal ellen. Federer ellen Monte Carlóban 7/5, 6/2-re kapott ki, azon kívül minden meccsén nyert szettet.
  • Legutóbb a 2012-es Monte Carlo-i döntőben kapott ki ennyire simán: Nadal ellen 6/3, 6/1-re. Top 10-en kívüli ellenfélként Verdasco ellen nyert mindössze négy game-et, mégpedig 2010-ben, szintén Monte Carlóban.
  • Djokovicnak tavaly is volt egy ilyen rossz meccse, amikor Miamiban, szintén a 16 között 6/2, 6/4-re legyőzte őt Tommy Haas.
Ki lehet persze kapni Tsongától, még akkor is, ha most épp a top 10-en kívül tartózkodik a világranglistán, mivel kimondottan gyenge szezont fut, egyetlen marseille-i döntőcskével, és jobbára 16 közötti búcsúkkal. Az a helyzet, hogy a francia hullámvölgy, sőt, komolyabb hiba nélkül játszott. Igaz, nem is volt különösebben nehéz dolga, mert a háló túloldalán mintha a ranglista 89. helyezettje állt volna. Akinek ráadásul nem is ment jól a játék, mint ahogy az előző napon Monfils ellen sem. Tsonga csak akkor remegett meg kissé, amikor a meccsért adogatott. Ekkor jutott először bréklabdához a világelső, de Tsonga könnyedén hárította (ásszal), és besöpörte a győzelmet.
ATP Rome
Sonego maratoni, félbeszakított meccsen ütötte ki Thiemet
10 ÓRA
Volt egy rossz napja a világelsőnek, vagy hosszabb hullámvölgybe került? Esetleg motivációját vesztette Nadal sérülése, és a szinte bizonyos év végi világelsőség miatt? Meglátjuk, mire viszi Cincinnatiben. Az biztos, hogy én egy icipicit örülök, amikor ilyet látok (szimpátiáktól függetlenül), mert nagy néha jó, ha tudatosul, hogy az űrteniszezők is emberből vannak.
ATP Rome
A madridi bajnok lesz Nadal ellenfele a római negyeddöntőben
11 ÓRA
ATP Rome
ATP Róma: Zverev - Nishikori összefoglaló
11 ÓRA