Djokovic hozott egy döntést és vállalja a következményeket, ettől még nem volt számára könnyű az idei év.
Novak Djokovic a héten az ATP 250-es tel-avivi tornán tér vissza tétmeccsen az APT Tourra. Az előző hétvégén Roger Federer búcsútornáján már láthattuk őt a Laver-kupán, előtte viszont utoljára Wimbledonban, amit meg is nyert júliusban. Azóta viszont oltatlansága miatt nem léphetett pályára sem az észak-amerikai 1000-es tornákon, sem az év utolsó Grand Slamén, a US Openen.
A visszatérése előtti sajtótájékoztatón persze főleg erről kérdezték, amire a szerb érzelmes választ adott.
Tenisz
Hazatoloncolják Boris Beckert, aki így szabadulhat az angliai börtönből
2 ÓRÁJA
Sajnos két Grand Slamet is ki kellett hagynom idén, pedig ezek a tornák ahol a legjobbamat szeretném nyújtani, karrierem ezen pontján ezek számomra a legfontosabbak.

Djokovic a Laver-kupán.

Fotó: Getty Images

Fizikálisan és mentálisan nem volt olyan nehéz szinten tartanom magam. Érzelmileg viszont jóval nehezebb volt, olyan körülményekkel néztem szembe, mint még soha korábban.
- mondta a huszonegyszeres GS-bajnok.
Djokovicnak idén az Australian Open is kimaradt az amerikai GS mellett, de azt mondja, elfogadja a döntése következményeit.
„Sosem könnyű úgy nézni a GS-meccseket, hogy tudod, hogy felkészültél és ott lehettél volna. De ez egy olyan helyzet, amit el kell fogadnom, mert hoztam egy döntést és vállaltam a következményeit.”
A szezon utolsó heteiben Djokovic arra koncentrál majd, hogy ott lehessen az ATP-világbajnokságon Torinóban. Erre a világranglistán jelenleg hetedik szerbnek minden esélye meg is van, hiszen ha nem is zárja a legjobb nyolcban az évet, wimbledoni bajnokként a top20-ban elég végeznie, hogy meghívót kapjon. Nem is aggódik különösebben.
„Még mindig jó helyzetben vagyok. Először Tel-Avivban játszom majd, aztán jön egy kazah torna (Asztana). Utána Párizs, majd Torinó van tervben. Majd meglátjuk, hogy ez így marad vagy változik-e. Most a következő hetekre koncentrálok, utána majd alakul.”
A szerb játékos csütörtök este 17:30-tól Pablo Andujar ellen kezdi meg a tel-avivi tornát, ahol a kiemelés alapján a legkeményebb ellenfele a horvát Marin Cilic lehet majd. A meccseket az Eurosport.hu-n vagy az Eurosport applikációban lehet nézni élőben.
Forrás: Eurosport.de
Adelaide International
Megvan, mikor tér vissza Ausztráliába a korábban három évre kiutasított Djokovic
EGY NAPJA
Tenisz
Tsitsipas megpróbálta elmagyarázni, miért pocskondiázta ellenfelét a vb-n
TEGNAP - 13:40