Könnyek között, négyezer szurkoló előtt búcsúzott a világelső Novak Djokovic az általa indított tenisztorna-sorozat első állomásán.


Az Adria Tour elnevezésű körverseny nyitófelvonásán a 33 éves szerb sztár saját belgrádi teniszkomplexumában ugyan 4:0, 1:4, 4:2-re legyőzte a német Alexander Zverevet, de így is kiesett, ugyanakkor honfitársa, Filip Krajinovic ennek az eredménynek köszönhetően döntőbe jutott.
"Nem azért sírok, mert kiestem, hanem tele vagyok érzelmekkel, amelyek a gyerekkoromra emlékeztetnek. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ez létrejöjjön. A legfontosabb, hogy az egyik hazai játékosunk ott van a döntőben" - mondta meghatódottan Djokovic.
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
2 ÓRÁJA
Krajnovic a fináléban a másik csoport rangadójának, az osztrák Dominic Thiem és a bolgár Grigor Dimitrov összecsapásának a győztesével találkozik. A mérkőzések két nyert szettig, a játszmák négy nyert játékig tartanak.
A profi tenisz a férfiak és a nők mezőnyében is március óta szünetel, és július végéig biztosan nem rendeznek tornákat. Az idén 18/0-s győzelmi meccsmérleggel büszkélkedő Djokovic a járvány miatti kényszerszünetben döntött úgy, hogy jótékonysági versenyt rendez, a következő állomás Zárában (Zadar) lesz, azonban a harmadik, montenegrói viadalt törölték, így a sorozat július 3-án és 4-én a bosnyák Banja Lukában, zárul.
MTI
Tokyo 2020
Djokovic már a negyeddöntőben
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Badosa napszúrás miatt feladta a meccset, kerekesszékben hagyta el a pályát
4 ÓRÁJA