Novak Djokovic tegnap élete első győzelmét aratta édesapaként, miután 6/3 6/4-re megverte Philipp Kohlschreibert, és ezzel egy aprócska lépéselőnyre tett szert Roger Federerel szemben a világelsőségért vívott harcban. Federer ma mutatkozik be Párizsban, azzal a Jeremy Chardyval játszik majd, akitől tavasszal - akkor amikor ő lépett először pályára immáron négygyermekes családapaként - döntő szett tie breakben kikapott.
Djokovic a tegnapi győzelmét követően úgy nyilatkozott, hogy megpróbál annyi pozitív energiát gyűjteni az elmúlt hét eseményeiből, amennyit csak tud, és azt szeretné, ha kisfia és felesége, akik most otthon vannak és akikre roppant büszke, inkább inspirálnák a játékát, mintsem eltereljék a gondolatait.
"Nem ez az első eset, hogy hasonló helyzetben vagyok, az elmúlt években ugyanígy küzdenem kellett az év végi világelsőségért mint idén, hol Rafa, hol Roger ellen. Tudom mit kell tennem, és amit tennem kell az nem túl bonyolult: a saját játékomra kell koncentrálnom, nem pedig Federer eredményeivel foglalkoznom. Azt hiszem amíg így tudok játszani mint ma, amíg nyerek, addig jók az esélyeim. De azt is tudom, hogy Roger is küzdeni fog, és ő is nagyszerűen játszik mostanában"
Tokyo 2020 men
Így ért véget Djokovic tokiói szereplése
2 ÓRÁJA
Djokovic, aki 23 nyerőt ütött a mérkőzésen, a pálya széli interjúban néhány szerb szóval kedveskedett kisfiának Stefannak, bár könnyen lehet, hogy ezek inkább a szüleinek szóltak, akik ezúttal ott voltak a lelátón. A Djokovic szülők Novak karrierjének elején szinte állandó vendégek voltak  Nole meccsein, volt, hogy Roger Federernek kellett őket csendre intenie, az utóbbi időkben elmaradoztak, a hivatalos verzió szerint azért, mert sok a dolguk.
Most, hogy Jelena Ristic nincs ott Párizsban, alighanem hirtelen ráérnek:)
Tokyo 2020
Nem lesz Golden Slam, Djokovic szett és brékelőnyről kapott ki az elődöntőben!
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Itt a bombameglepetés: Djokovic kikapott az olimpiai elődöntőben
3 ÓRÁJA