Novak Djokovic visszautasította az újságírók arra vonatkozó kérdését, hogy elfogadja-e a számára felajánlott oltást vagy sem.

„Úgy gondolom, odáig nem jutunk el, hogy kötelező legyen” – mondta Djokovic. „Legalábbis remélem, hogy nem. Én ugyanis mindig is hittem a választás szabadságában.”
Én akarom eldönteni, hogy beoltatom-e magam vagy sem. Ez mindenkinek a saját, belső döntése kell, hogy legyen. Nem akarok belemenni abba a játékba, hogy ellene vagy mellette vagyok-e az oltásnak. A média nagyon szeret lovagolni ezen mostanság.
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
10 ÓRA
„Nem akarom, hogy megbélyegezzenek amiatt, hogy támogatom-e a vakcinát vagy sem. Úgyhogy erre a kérdésükre nem fogok válaszolni. Remélem, ezt tiszteletben tartják.”
Djokovic azok után beszélt erről, hogy az ATP egyértelművé tette, a beoltott játékosok nem számítanak majd közeli kontaktnak, amennyiben a környezetükben valaki pozitív tesztet produkál. A szövetség tehát úgy foglalt állást, hogy ezek a játékosok nem jelentenek majd veszélyt az adott verseny sikeres lebonyolítására.
Egyébként mind az ATP, mind a WTA azt javasolta a játékosainak, hogy ha felajánlják nekik az oltást, fogadják el.
„Hallottam olyasmiről, hogy az oltottak körülményein majd enyhítenek. Hogy a buborék nem lesz majd kötelező valamennyi játékos számára. Én tényleg nem tudom még, hogy hogy döntsek. Sok a homályos dolog még ebben, és közben az oltást támogatók és az ellenzők is tolják a kampányukat.”

Novak Djokovic Belgrádban

Fotó: Getty Images

„Egyébként pedig meg kell várni, amíg a versenyigazgatók testülete meghozza a döntését, számunkra az a mérvadó, azt kell elfogadnunk. Szerintem amúgy a helyi viszonyokat, a helyi rendelkezéseket kellene figyelembe venni, az ATP túl szigorú szabályokat akar. Mindent nem lehet kivédeni.”
Monacóban Medvedev lett pozitív, ilyen esetek benne vannak a pakliban. Kivették a tornáról, de a játék folytatódott. Ha minden szabályt szigorúan betartanánk, minden versenyt törölni kellene.
Mint ismeretes, Djokovic többedmagával pozitív koronavírus-tesztet produkált tavaly nyáron az általa szervezett Adria Tour alatt. A verseny helyszínén kisebbfajta járványgóc alakult ki, emiatt törölni is kellett a torna hátralévő mérkőzéseit.
A világelső tavaly először úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen ellenzi a vakcinát, később ezen az álláspontján finomított, és azt mondta, megfontolja a döntését. Úgy tűnik, még mindig nem jutott dűlőre.
via CNN, b92.net
ATP Rome
Djokovic fordított Tsitsipas ellen, Sonego első elődöntőjét játszhatja
18 ÓRA
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
TEGNAP 19:21