Novak Djokovic, aki a globális oltási vita középpontjába került, amikor sikertelenül próbált meg oltatlanul beutazni Ausztráliába, többségi részesedéssel rendelkezik egy dán biotechnológiai cégben, amely a COVID-19 kezelésére való gyógyszer kifejlesztését tűzte ki célul - mondta a cég vezérigazgatója a Reutersnek.
A QuantBioRes főnöke, Ivan Loncarevic, aki magát vállalkozóként jellemezte, elmondta, hogy a teniszező 2020 júniusában vásárolta meg a cég 80%-os részesedését, de nem volt hajlandó megmondani, hogy mekkora összegről van szó.
A cég egy olyan peptidet fejleszt, amely gátolja a koronavírus emberi sejtbe jutását - mondta Loncarevic, aki arra számít, hogy idén nyáron klinikai vizsgálatokat indítanak Nagy-Britanniában, illetve hangsúlyozta, hogy a cég gyógyszeren, nem pedig vakcinán dolgozik.
Roland Garros
Benoit Paire: "Tudni akarom, kit véd jobban az ATP, a játékosokat vagy Oroszországot"
18 ÓRÁJA
A vezérigazgató elmondta, hogy a cégnek mintegy tucatnyi kutatója dolgozik Dániában, Ausztráliában és Szlovéniában. A dán cégnyilvántartás szerint Djokovic és felesége, Jelena a cég 40,8, illetve 39,2 százalékát birtokolja.

Novak Djokovic és a felesége, Jelena Djokovic

Fotó: Getty Images

Djokovic szóvivője nem reagált a Reuters megkeresésére. A szerbet a Forbes 2021-ben a világ 50 legjobban fizetett sportolója közé sorolta. A pályán szerzett jövedelmét 4,5 millió dollárra becsülte, ami eltörpül a 30 millió dollár mellett, amit a lap szerint a pályán kívül keresett. Mégis lehet, hogy az idő nem áll a világelső mellé abban a törekvésében, hogy a történelem legnagyobb játékosának tekintsék, mivel bőven elmúlt 30 éves.
Kétségbeesetten remélte, hogy ebben a hónapban játszhat az Australian Openen, és határozottan célul tűzte ki a 21. Grand Slam-címének megnyerését amivel a riválisok, Roger Federer és Rafael Nadal elé kerülne.
A frusztrált Djokovic most azt kockáztatja, hogy kiesik a tenisz világából, mivel a járvány harmadik évében szigorodnak a nem beoltott utazókra vonatkozó szabályok, és egyes versenyek újragondolják a mentességeket. A következő Grand Slam-torna, a májusi Roland Garros házigazdája, Franciaország már bejelentette, hogy a sporteseményeire érkező sportolók legfeljebb fél éves oltással kell, hogy rendelkezzenek.
Roland-Garros
Nadal, Djokovic és Świątek is hengerelt, búcsúzott viszont a női címvédő és Osaka is
TEGNAP 09:15
Roland Garros
Djokovic könnyed győzelemmel már a második fordulóban
TEGNAP 07:29