Grigor Dimitrov ügynöke megerősítette, hogy a bolgár sztár csak azt követően szerzett tudomást arról, hogy COVID-19-fertőzött, hogy átesett egy általános kivizsgáláson Monacóban. 


Georgi Stoimenov elárult néhány részletet Dimitrov állapotáról, akiről vasárnap derült ki, hogy koronavírus-fertőzött. A bolgár játékos bejelentését követően egyébként az Adria Tour zadari döntőjét törölték. Hamarosan Borna Coric is jelezte, hogy megfertőződött, majd két edző, köztük Novak Djokovic erőnléti edzője is pozitív lett a vírusra. Ezt követően Victor Troicki és várandós felesége is tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy fertőzött. Troicki egyébként Zadarban nem indult, azonban bő egy héttel korábban, Belgrádban ő is játszott.
A keddi nap folyamán kiderült, Novak Djokovic és felesége, Jelena is megfertőződött koronavírussal.
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
EGY ÓRÁJA
"Grigor jól van. Fokozatosan egyre jobban"
- mondta
Stoimenov
a BTV nevű bolgár televíziónak adott nyilatkozatában.
"Tegnap már nem voltak olyan tünetei, mint korábban. Egy kicsit fáradékony volt, de most már javul."
"Miután visszatért Monacóba, nem érezte magát túl jól, így aztán teljes kivizsgálást végeztek rajta. Elsősorban nem COVID-19-re tesztelték, de a vizsgálatok során kiderült, hogy elkapta a vírust. Ezután megröntgenezték a tüdejét, de szerencsére semmi kóros elváltozást nem találtak."
Novak Djokovic kezét eddig fogta a Jóisten, de most úgy fest, elengedte | Eurosport
Először is szögezzük le, Novak Djokovicék az Adria Tour első két állomásán, Belgrádban és Zadarban semmiféle törvényt nem sértettek meg. Betartották az adott ország járványügyi előírásait, és ha Novak Djokovic nem Novak Djokovic lenne, akkor legfeljebb a hatóságoknak lehetne felróni, hogy miként játszhatott az a Grigor Dimitrov a Touron, aki egyenest az Egyesült Államokból repült Belgrádba, és egy napot sem töltött karanténban.
Rengeteg kritika érte a versenyt azért, mert az egészségügyi előírásokat teljesen figyelmen kívül hagyták. A játékosok a rajongókkal és egymással is szorosan érintkeztek. Egymás mellett ültek a sajtóeseményeken, fociztak, vacsoráztak és buliztak. A szervezők azzal védekeznek a kritikák ellen, hogy ők azt tették, amit a helyi hatóságok engedélyeztek a számukra.
Stoimenov nem bocsátkozott találgatásokba azzal kapcsolatban, hogy Dimitrov hol és mikor fertőződhetett meg, azt azonban elismerte, az esemény szervezői és maguk a játékosok is kezelhették volna jobban a helyzetet. 
"Megpróbáltuk elemezni a helyzetet, hogy kitől, hogyan és hol kaphatta el Grigor a vírust. De ez nagyon kemény munka, ráadásul nem is vezet sehová. Mindenki próbált óvatos lenni, de óriási érzelmek voltak jelen, hisz ne feledjük, 3-4 hónapja nem látták már egymást. Mindenki olyan felszabadult volt, talán ezért is léptek át bizonyos határokat."
"Ami a közönséget illeti, nos, a 4 000 fős stadion zsúfolásig tele volt emberekkel. Rengeteg rajongó volt a pálya mellett, akik fotózkodtak a játékosokkal, és követték őket mindenhová, ahová csak tudták. Az érzelmek Szerbiában felülírják a járvány elleni védekezés szabályait."
Az ATP elnöke biciklizni tanuló gyerekekhez hasonlította Djokovicékat | Eurosport
Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke úgy látja, hogy pozitív hatása is lehet a koronavírusos esetek miatt felfüggesztett Adria Tournak, mert a tornán látottak után könnyebb lesz elfogadtatni a játékosokkal az óvintézkedéseket. Már ha egyáltalán lesznek versenyek, mert akadnak olyan vélemények is, miszerint a történtek veszélybe sodorták a tenisz újraindítását.
Dimitrov várhatóan teljesen felgyógyul, de természetesen még jó ideig karanténban marad. Az elmúlt hónapokban elvégzett edzésmunkának azonban minden bizonnyal annyi.
"Vannak esetek, amikor a vírus nagyon komoly következményekkel jár. Ez bárki számára, aki elkapja, aggodalomra adhat okot. Grigor több, mint három hónapot töltött távol mindenkitől, ugyanakkor ezek a körülmények kiválóan alkalmasak voltak a felkészülésre. Sajnos azonban ez a vírus most semmissé teszi ezt az időszakot. Ez a két hét, amíg nem fog tudni edzeni, szétrombolja mindazt, amit felépített."
ubitennis
Tokyo 2020
Djokovic már a negyeddöntőben
EGY ÓRÁJA
Tokyo 2020
Badosa napszúrás miatt feladta a meccset, kerekesszékben hagyta el a pályát
3 ÓRÁJA