Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) megállapodott a játékosok képviselőivel a 2020/21-es szezon kezdésének időpontjáról, valamint az alapszakasz mérkőzésszámáról.


A liga tájékoztatása szerint - amely megerősítette a korábbi kanadai sajtóértesüléseket - az alapszakasz január 13-án indulhat, a csapatokra pedig 56 összecsapás vár.
A véglegesítéshez azonban még szükség van az érintett kormányok, valamint a liga játékos-szervezetének (NHLPA) a jóváhagyására.
Delray Beach Open
Az NHL-bíró elfelejtette, hogy a mikrofonba mondott szavait mások is hallják
25/03/2021 - 14:31
Alapesetben az NHL-ben október elejétől június közepéig tart egy idény, ám idén a világjárvány miatt csak szeptember végén, az edmontoni buborékban megrendezett finálé során tudták átadni a Stanley Kupát, így a korlátozások és a csúszások miatt nem lehetett megkezdeni időben a 2020/21-es kiírást.
Az új forgatókönyv szerint az alapszakaszban egyrészt jelentősen csökken a csapatok szokásos, 82-es meccsszáma, másrészt pedig a határátlépési szabályok miatt új csoportokat kell összeállítaniuk. Ennek értelmében a liga hét kanadai együttese külön csoportban küzd majd egymással az alapszakasz során.
Jelenleg biztosnak látszik, hogy még tavasszal sem lehet szurkolókat beengedni a csarnokokba - az előző idény teljes rájátszása is nézők nélkül zajlott -, ennek következtében a liga már korábban lemondta a hagyományos, szabadtéri stadionban rendezett Winter Classicot, valamint az All Star-hétvégét.
MTI
Delray Beach Open
Feje tetejére állítva indul az NHL új szezonja
13/01/2021 - 14:13
Delray Beach Open
Csapatot váltott minden idők legmagasabb NHL-játékosa
01/01/2021 - 09:14