Mint bizonyára mindannyian hallottátok, Juan Martin del Potro csuklóját kedden megműtötték. A világranglista 5. helyén álló argentin lábadozása hosszú heteket, hónapokat vehet igénybe, így ebben a szezonban nem sokat tud majd teniszezni.  :(
Del Potro a januári Auszrtál Open óta nem lépett pályára. Tavasszal különböző kezelésekkel próbálta elkerülni a műtétet, ami mára elkerülhetetlenné vált. Delpót tegnap a minnesotai Rochesterben lévő Mayo Klinikán operálta meg dr. Richard Berger kézsebész. A műtétet követően néhány napig Rochesterben marad, majd Argentínában folytatódik a rehabilitáció. Jelen pillanatban még nem tudni, hogy mikor térhet vissza a versenyzéshez, de nagyon valószínű, hogy idén kihagyja a Garrost és Wimbledont is, továbbá nem kizárt, hogy  US Open címét sem tudja megvédeni.
Az ilyen híreket mindig szomorú olvasni, mert gyakorlatilag oda Delpo 2010-es szezonja, ami ilyen fiatalon, egy ereje teljében lévő teniszezőnél pályafutást megtörő kihagyás is lehet.
Tenisz
Nem fél többé a salaktól a madridi győztes Sabalenka
EGY ÓRA
Ott vannak előtte viszont a pozitív példák, rögtön elsőként például Kim Clijsters esete, aki csuklóoperáció miatt szintén kihagyott gyakorlatilag egy teljes szezont 2004-ben, aztán 2005-ben visszatért, 9 tornát nyert, köztük egy US Opent, és a 134. helyről a 2.-ra jött fel, később újra világelső lett.
Szóval kitartás Delpo, nagyon várunk vissza. Tavalyi Breakthrough of the Year címed után jövőre drukkolunk a Comeback of the Year címhez.

delpotro

Fotó: Eurosport

ATP Rome
Félbeszakadt Djokovic mérkőzése Rómában
EGY ÓRA
ATP Rome
A világ egyik legjobb teniszezője szerint Fucsovics élete formájában játszik
3 ÓRA