Bár még mindig zavarja egy kicsit a térde, Juan Martín del Potro visszatért az edzőpályára. A US Open 2009-es bajnoka a térdműtétje utáni rehabilitáció utolsó fázisába lépett.


A világranglista korábbi harmadikja nem játszott tétmeccset az egy évvel ezelőtti queen's-i torna óta, amikor is eltört a térdkalácsa, amit meg is kellett műteni. Mivel a felépülése sajnos nem a tervek szerint haladt, idén januárban egy újabb beavatkozásra volt szükség. Nem a tavalyi volt egyébként az első alkalom, amikor az argentin eltörte a térdkalácsát; a 2018-as Sanghaj Mastersen ez egyszer már megesett vele. 
A balszerencsesorozat, valamint az újabb és újabb akadályok nem vették el az argentin kedvét a tenisztől. Feltett szándéka, hogy valamikor a közeljövőben még visszatérjen a tourra. Ezt bizonyítja a legújabb Instagram-bejegyzése is, amely ugyan maximális elszántságról árulkodik, de konkrét dátumokat még nem tartalmaz. 
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
4 ÓRA
"Csak el akartam mondani nektek, hogy a napokban újra elkezdtem ütögetni. A térdem még mindig nyugtalanít, úgyhogy meg kell néznünk, hogy reagál a terhelésre. Bár még nincs konkrét időpont a visszatérésemre vonatkozóan, minden szükséges dolgot megteszek azért, hogy folytathassam azt, amit annyira szeretek."
Del Potro, aki nemrég szakított edzőjével, Sebastián Prietóval jelenleg az Argentin Teniszklubban edz, Buenos Airesben. A La Nacion című argentin lap azt írja, hogy bár egyelőre nem mozog sokat a pályán, az ütései változatlanul szenzációsak.
"Most még nagyon vigyáz magára, eléggé statikus a pályán, de továbbra is hihetetlen súlya van a labdáinak. Az időzítése egészen elképesztő" - írja az újság egy bennfentes forrásra hivatkozva. 
"Méltó módon szeretném befejezni pályafutásomat"- Del Potro még reménykedik a visszatérésben | Eurosport
Juan Martin del Potro utoljára térdműtétje előtt 2019 júniusában lépett pályára, és továbbra is bizonytalan, vissza tud-e egyáltalán térni. Nemrégiben arról beszélt, térde továbbra sem javul, ennek ellenére méltó módon szeretné befejezni pályafutását. Az argentin állandó sérülések, kihagyások és visszatérések után 2019 júniusa óta nem játszott mérkőzést. A világranglista 128.
Del Potro az elmúlt tíz évben gyakorlatilag műtőről műtőre járt és négy alkalommal kényszerült minimum kilenc hónapos kihagyásra. A bal csuklóját egyszer, a jobbat háromszor műtötték, a jobb térdét pedig kétszer kellett operálni. 
Az argentin a sérülésdömping ellenére is komoly eredménysort tudhat magáénak a touron; a csúcspont természetesen a 2009-es US Open-győzelem volt. Összesen 13 ATP-tornát nyert és van két olimpiai érme is. 
ubitennis
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
6 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
9 ÓRA