701376-andy-murray

Fotó: Eurosport

1 hónapja nem sikerült Andynek. 1 hónapja mindent megtett, a közönség mindent megtett, de Roger volt a jobb.
Ma újra megpróbálhatja. Most nem fehérben, ezúttal kék-pirosban.
Tenisz
Iga Swiatek szerint Grand Slam és olimpia terén is Párizs a nyerő
6 ÓRA
Roger 2006-ban, egy elveszített Roland Garros döntő után néhány nappal tudta meg, hogy 2012-ben Londonban és Wimbledonban rendezik az olimpiát. Nem hiszem, hogy volt azóta nap, amikor ne gondolt volna erre a délutánra.
Murray 2006-ban először csinált végig teljes szezont az ATP Touron, 19 évesen. Amikor először játszott Wimbledonban alanyi jogon, már tudta, hogy ott rendezik az olimpiát 6 évvel később. Nem hiszem, hogy volt azóta nap, amikor ne játszott volna el a gondolattal.
Két sors, két különböző, de mégis hasonló cél.
Egy zseni kerekebbnél is kerekebb pályafutásának megkoronázása vagy egy sokkal többre hivatott skót srác mennybemenetele.
Bár mindenki azt gondolja, hogy az olimpia a profi teniszezőknek nem olyan fontos, de ez az aranyérem sok mindent megváltoztathat.
Murraynek az olimpiai bajnoki cím szárnyakat adhat.
Federerben az olimpiai bajnoki cím pedig megfogalmazhat egy kérdést:  innen hova feljebb?
Két út vagy egy út?

Roger-Federer-in-Olympic-Quarters

Fotó: Eurosport

A Bryan testvérek olimpiai bajnokok párosban, Tsonga és Llodra ezüstérmesek, Benneteau és Gasquet bronzérmesek.Serena és Venus Hradeckával és Hlavackovával játszik a női páros döntőjében. Venus az első teniszező lehet, aki négy aranyérmet nyer olimpián.Murray két érmet fog nyerni, mert Robsonnal vegyespárosban is döntős (100 év után először van brit érmes teniszben), a női világelső-férfi páros világelső kombinációval, azaz Azarenkával és Mirnyivel játszanak.Djokovic Del Potróval csatázik a bronzért.
Tenisz
A nyár közepéig már megvan Babos párospartnere
9 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Fognini – Krajinović összefoglaló
10 ÓRA