Amikor Fernando Gonzalez a két évvel ezelőtti világbajnokságon 10 vereség után legyőzte Federert a csoportkörben, azt mondta, hogy senki nem verheti meg Fernando Gonzalezt 11-szer egymás után.
Nos, ugyanez érvényes minden hozzá hasonló kaliberű teniszezőre. Nikolay Davydenkóra meg különösen. Nála 12 vereség után jött el ez a pont.
Davydenko sokkal jobb játékos annál, hogy bárki 13-szor megverje. 13 mérkőzésből sokkal nagyobb tudásbeli differencia is kompenzálható ebben a játékban egyszer, mint ami kettejük között van.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
10 ÓRÁJA
Ahogy aztán Roddicknál és Gonzaleznél, ma pedig Dvydenkónál is eljött ez a pont, amikor legyőzte Federert, úgy el fog jönni előbb-utóbb Söderlingnél is.
Például.
Egyébként is ez a  világbajnokság az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb vébéje, de erről majd később. Gondoljunk bele, 2 labdára voltunk attól, hogy se Federer, se Nadal, se Djokovics ne jusson tovább a csoportjából.
Most már csak annak a pontnak kellene eljönnie, hogy Davydenko egy nagy tornát is behúzzon. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez a győzelem elég erőt ad-e neki ahhoz, hogy holnap végre átlépje ezt az akadályt is.
Gratula Kolja!

6a00d83423e30253ef012875bf344d970c-400wi

Fotó: Eurosport

Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
10 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
11 ÓRÁJA