A kommunikáció érdekes egy valami, még a nálunknál szerencsésebb fejlődésű országokban is, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lepődne meg az ember azon, amilyen magasságokba nálunk jutni képesek egyesek. Bár a dolog azért nem teljesen egyértelmű, hiszen akik átlátnak a szitán, azok azért joggal érezhetik, hogy ők bizony hülyének volnának nézve.
És tényleg.
MI rendezzük a Davis-kupát! - kiáltotta világgá a Magyar Tenisz Szövetség, akkor amikor kiderült, hogy a sorozat euró-afrikai zóna III. osztályának küzdelmei nálunk lesznek majd. Önmagában a mondat, mármint, hogy mi rendezzük a Davis-kupát valamiféle sportdiplomáciai sikert sugall, amiért megküzdöttünk, amire rászolgáltunk, ami már régóta járt nekünk. Apró szépséghiba, hogy jó esetben a Davis-kupát nem rendezi senki. Davis-kupa mérkőzéseket rendeznek. Hol itt, hol ott. Ha mondjuk egyszer majd még ebben az életben játszunk az ausztrálokkal, akkor idegenben játszunk majd, mert amikor utoljára találkoztunk velük, akkor nálunk játszottunk. A Kisstadionban. És legyőzve őket feljutottunk a világcsoportba. Ahhoz, hogy a "mi rendezzük a Davis-kupát" mondatnak egyáltalán értelme legyen, ahhoz viszont ki kellett esni oda, ahonnan már ki sem lehet esni. Ahol már nem érvényesek a sorozat évszázados szabályai, nem négy egyes és egy páros meccset rendeznek három nap alatt. Összegyűjtik a leggyengébbeket valahol, ahol egy gyors tornán eldöntik, ki jut fel. Mást nem, mert kiesni innen már nem lehet.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Bencic (SUI) - Voundrousova (CZE) - Tenisz – Olimpiai főhírek
23 PERCE
Hát ez a valahol lettünk mi.
Más kérdés, hogy a szövetség szerint történelmi sikert is arattunk, hiszen a Filipenko-Gödry páros az első magyar páros a sorozatban, amelyik 6-0 6-0-ra tudott nyerni. Ami ismételten igaz, csak hát az a helyzet, hogy Davis-kupában hagyományosan minden mérkőzést, aminek tétje van, három nyert játszmára játszanak. És mivel a párost mindig a második napon rendezik, értelemszerűen tétje is mindig akad. Magyarul 6-0 6-0-ra nyerni csak itt a ZS ligában lehet. Ott, ahol jobb időkben játszottunk, ott csak 6-0 6-0 6-0-ra lehetne, de mivel ott nem Lichtensteinnel kell játszani, korábban ez a lehetőség nem nagyon merült fel.
Tenisz
Ami Federernek és Hingisnek nem sikerült, Bencicnek igen: egyéni olimpiai aranyérmet nyert Svájcnak
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Nagy csatában svájci aranyérem teniszben
2 ÓRÁJA