Az ötmilliós metropoliszban egész héten esős-borús volt az időjárás, ám ez nem jelentett gondot, mivel a nyolcszoros Grand Slam-bajnokról elnevezett, oldalt nyitott aréna fix tetővel rendelkezik. A 87 éves legenda egyébként a csarnok első sorából figyelte az eseményeket.


A 22 éves Piros bátor játékkal kezdett, és nem látszott rajta közelmúltbeli hasfalhúzódása, illetve Covid-fertőzése: ellenfele bréklabdáinál sem remegett meg, és a hosszú labdameneteket is remekül bírta. A szett első és egyetlen brékje magyar szempontból a legrosszabbkor következett be, 5:6-nál Piros játszmalabdánál kettős hibát ütve, semmire elvesztette az adogatását, és ezzel a 44 perces szettet is.
Rothesay International Eastbourne
Amerikai házidöntőt rendeznek Eastbourne-ban
24/06/2022 19:19
A folytatásban az Australian Open 2017-es junior bajnoka összeszedte magát, és egy olyan szakasz után, amelyben 16 pontból csak kettő lett az övé, a meccs során először bréklabdákhoz jutott. A spanyol állampolgársággal is rendelkező De Minaur azonban hárította őket, miközben a párás körülmények miatt egy alkalommal szerva közben(!) kirepült az ütő a kezéből. A 23 éves rivális 3:1-nél ismét lépéselőnybe került, és mivel Piros nem tudott visszabrékelni, sőt, ismét elbukta az adogatását, 1 óra 25 perc elteltével az ausztrálok megszerezték a vezetést.


"Úgy mentem ki a pályára, hogy nyerni akarok, és mindent kiadtam magamból úgy, mint Torinóban" - utalt arra a magyar szövetség által közzétett videóban Piros, hogy a tavalyi DK-döntőben meglepetésre az esélyesebb ausztrál John Millmant és horvát Marin Cilicet is megverte. "Bár az edzéseken úgy éreztem, a Covidból még nem tudtam százszázalékosan felépülni, nagyjából 80 százalékosnak éreztem magam, főleg a tüdőm nem bírta."
Piros elmondta, bár ellenfele jól játszott, neki is voltak esélyei, de a bréklabdáknál nem volt elég pontos. Hozzátette, mindezek ellenére vállalja a játékot szombaton is.
A folytatásban Fucsovics Márton (35.) csap össze Thanasi Kokkinakisszal (99.). Szombaton magyar idő szerint hajnali 3-kor a páros mérkőzéssel folytatódik a párharc, melyre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. A szombati egyéni mérkőzéseken Fucsovicsra De Minaur, míg Pirosra Kokkinakis vár.


A sydneyi csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.
A magyar csapat 1995-ben, emlékezetes küzdelemben, 3-2-re legyőzte az ausztrálokat a budapesti Kisstadionban, tavaly a torinói DK-döntőben viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re.
Eredmény:
Davis Kupa, selejtező:
Ausztrália-Magyarország 1-0 - állás az első egyes után
Alex de Minaur-Piros Zsombor 7:5, 6:2
később:
Thanasi Kokkinakis-Fucsovics Márton
szombaton:
John Peers, Luke Saville-Fucsovics Márton, Marozsán Fábián
Alex de Minaur-Fucsovics Márton
Thanasi Kokkinakis-Piros Zsombor
Forrás: MTI
Wimbledon
Fájdalmakkal játszott Piros Zsombor, most pihenő következik
24/06/2022 10:20
Wimbledon
Három és fél órás csatát veszített Piros Zsombor, nem lesz ott a wimbledoni főtáblán
23/06/2022 14:30