Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Legjobbja nélkül maradt az olasz válogatott a Davis-kupa-döntőre

MTI

Frissítve 19/11/2021 - 14:03 GMT+1

Davis Kupa - Berrettini nem lép pályára a döntőben

Matteo Berrettini

Fotó: Getty Images

Matteo Berrettini pénteken bejelentette, hogy sérülése miatt nem állhat az olasz teniszválogatott rendelkezésére a jövő héten rajtoló Davis Kupa-döntőben.

A 25 éves játékos kedden visszalépett a torinói ATP-világbajnokságtól, mert a hasfalát fájlalta, a helyét honfitársa, Jannik Sinner vette át.
A Davis Kupa 18 csapatos fináléját jövő csütörtöktől december 5-ig rendezik három helyszínen, Madridban, Torinóban és Innsbruckban. A társházigazda olaszok az amerikaiakkal és a kolumbiaiakkal vívják csoportmeccseiket Torinóban, ott, ahol a magyar válogatott előbb az ausztrálokkal, majd a horvátokkal csap össze.
"Ez az utolsó dolog, amit be akartam jelenteni pályafutásom legjobb szezonjának végén - mondta visszalépésével kapcsolatban a wimbledoni döntős Berrettini. - Fantasztikus év van mögöttem, tele érzelmekkel, győzelmekkel, fájó vereségekkel és szerencsétlen sérülésekkel. Ez utóbbi miatt nem tudok részt venni a DK-ban idén. Fájdalmas és csalódást keltő napokon vagyok túl."
A legjobb olasz játékos kiválásával Sinner, Fabio Fognini, Lorenzo Sonego és Lorenzo Musetti alkotja majd az olasz csapatot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés