Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics: Sokszor borítottuk már papírformát, a Davis Kupában bármi megtörténhet

Eurosport
Eurosport

Publikálva 26/11/2021 - 13:44 GMT+1

A Davis Kupa-döntő csoportkörében a mieink Ausztráliával és Horvátországgal találkoznak, Fucsovics Marci szerint bennünk van a bravúr, és azt is elmondta, ki ellen hisz benne inkább.

Fucsovics Márton

Fotó: AFP

Nagyon várom, hogy újra válogatott színekben versenyezzek. Egy ilyen hosszú szezon után nagyon jólesik, hogy saját honfitársaimmal tudok együtt pályára lépni - sóhajtott nagyot Fucsovics Marci, a magyar Davis Kupa-csapat mentora. Ez a kifejezés nem tőlünk származik, Köves Gábor szövetségi kapitány mondta a MOL Csapat klasszisáról, hogy Marci lesz az összetartó erő.
A Davis Kupa-döntőt idén illusztris helyszínen, a néhány hete az ATP világbajnokságot is megrendező torinói arénában tartják, a bravúrral kijutó magyar válogatott Ausztrálival és Horvátországgal találkozik szombaton és vasárnap. Mondanunk sem kell, Fucsovics Marcira kulcsszerep hárul, annál is inkább, mert Balázs Attila sérülés miatt nem áll a kapitány rendelkezésére.
Minden bizonnyal Fucsovics Márton mellett Piros Zsombor játszik még egyéniben, és Marozsán Fábián lesz párosban Marci társa. De ez sem olyan egyszerű, mert Fucsovicsot sem szabad agyonterhelnünk, és a második egyéni, illetve a páros meccsek között alig harminc perc szünet van. A páros az egyesek utáni állástól is függ, 2-0-nál vagy 0-2-nél Marci valószínűleg pihenőt kap - jelentette ki Köves Gábor.

JÓ A FORMA, IDEÁLIS A BORÍTÁS

A MOL Csapat klasszisa hullámzóan teljesít idén, sérülések is hátráltatták, ennek ellenére a nagyobb versenyeken rendre kiválóan szerepelt, és néhány fajsúlyos bravúr is összejött. Az utóbbi hetekben is akadtak jobban, illetve rosszabbul sikerült tornák, de Marci nem aggódik a torinói verseny előtt.
Jó formában érzem magam, jó meccseket játszottam az elmúlt hónapokban. Edzőimmel folyamatosan készülünk és várjuk a Davis Kupát. Kemény borításon lesz a verseny a nemrég véget ért világbajnokság helyszínén. Szeretem ezt a borítást, sok meccset játszottam hasonló borításon idén - mondta Marci, aki azt is elárulta, mi a legfontosabb célja a magyar csapatnak.
Kihozni magunkből a legtöbbet! Jó csoportba kerültünk, szinte mindenki TOP100-as ATP játékos, jó lehetőség a fiatalabb játékosoknak, hogy ATP színvonalon játszanak - mondta Marci, de addig nyaggattuk, míg számszerűsítette is a "jó eredményt".- A csoportkörből való továbbjutás mindenképp nagy eredmény lenne a csapatnak, utána pedig meglátjuk...

KÖNNYŰ BIZTOSAN NEM LESZ

Az csak természetes, hogy egy Davis Kupa-döntőben nincs könnyű ellenfél, de azt sem állíthatjuk, hogy a mieink az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára. Marci mellett Piros Zsombor is jó szezont fut, nemrégiben döntőt játszott a pozsonyi challenger-tornán, és a magyar páros sem tűnik rossznak, bármilyen felállásban lép is pályára. Megkérdeztük Marcit, az ausztrálok vagy a horvátok ellen lát több esélyt.
Pillanatnyi formától függ, a Davis kupa ezért jó, nagyon nehéz előre megmondani az erőviszonyokat. Ha most kellene egy ellenfelet mondanom akkor talán a horvátok - bökött rá a vasárnapi ellenfélre Marci.
Horvát részről Marin Ciliccsel, az ausztráloktól pedig valószínűleg Alex de Minaurral játszom majd, a másik egyesre pedig a kettes számú játékosunk az esélytelenek nyugalmával mehet ki. Sokszor borítottuk már a papírformát, és a DK-ban bármi megtörténhet.”
A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítású válogatott szombaton 10 órakor az ausztrálok ellen kezd Torinóban, majd másnap ugyanabban az időpontban a horvátokkal csap össze a D csoportban. A trió győztese jövő hétfőn az E csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) bajnokával csap össze a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.
molcsapat.hu
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés