Köves Gábor szövetségi kapitány később jelenti be a páros összetételét a magyar férfi teniszválogatottban, amely a hétvégén vívja csoportmérkőzéseit a torinói Davis Kupa-döntőben.

A hétfői sajtótájékoztatón a szakvezető közölte, egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy a nemzeti csapat legjobbja a világranglistán 40. Fucsovics Márton egyesben és párosban is pályára lép majd.
"A másik egyéni meccset Piros Zsombor, Marozsán Fábián vagy Valkusz Máté vívja. A páros az egyesek utáni állástól is függ, 2-0-nál vagy 0-2-nél Marci valószínűleg pihenőt kap" - jelentette ki Köves Gábor, aki szerdán reggel kel útra együttesével Olaszországba.
Davis Cup
A németek Zverev nélkül is elődöntősök a Davis-kupában
TEGNAP 21:36
Fucsovics Márton kiemelte, hogy győzelmet vár magától és a csapattól is.
"Horvát részről Marin Čilićcsel, az ausztráloktól pedig valószínűleg Alex de Minaurral játszom majd, a másik egyesre pedig a kettes számú játékosunk az esélytelenek nyugalmával mehet ki. Sokszor borítottuk már a papírformát, és a DK-ban bármi megtörténhet" - fűzte hozzá.
A 131. helyen álló Balázs Attila, aki elhúzódó lábsérülése miatt régóta harcképtelen, alighanem csak társait buzdítja majd a Pala Alpitour csarnokban.
"Kilencvenszázalékos állapotban van a lábam, de mostanában nem terheltem, hanem inkább kondíciós edzéseken vettem részt. Jövő januárban vagy februárban térek vissza, ha vállalom az indulást, akkor a védett ranglistám miatt főtáblás lehetek az Australian Openen" - nyilatkozta az MTI-nek.
A pozsonyi challenger-tornán bő egy hete döntős Piros Zsombor kifejtette, teljesítette idei célkitűzését azzal, hogy 282-edikként már nem - a legalsó osztálynak számító - future, hanem challenger besorolású versenyeken indulhat.
A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítású válogatott szombaton 10 órakor az ausztrálok ellen kezd Torinóban, majd másnap ugyanabban az időpontban a horvátokkal csap össze a D csoportban. A trió győztese jövő hétfőn az E csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) bajnokával csap össze a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.
A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.
Davis Cup
Piros Zsombort választották a Davis-kupa csoportkör legjobbjának
TEGNAP 16:35
Davis Cup
Kikaptak a spanyolok az oroszoktól a Davis-kupán
29/11/2021 09:26