Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Két évig Málagában rendezik a Davis Kupa kieséses szakaszának mérkőzéseit

Eurosport Magyarország

Publikálva 13/04/2022 - 15:30 GMT+2

Jövőre és az idén novemberben is Málagában rendezik a férfi tenisz Davis Kupa egyenes kieséses szakaszának mérkőzéseit. A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szerdán közölte, hogy a spanyol város lesz a házigazda 2022-ben és 2023-ban is, a meccseket fedett, keménypályás létesítményben bonyolítják le.

A Davis-kupa utolsó fordulóit Spanyolországban játsszák le

Fotó: SID

Málaga korábban Bologna, Glasgow és Hamburg mellett bekerült abba a négy városba, amely szeptember 14. és 18. között otthont adhat a csoportküzdelmeknek.
Mivel az andalúziai település az egyenes kieséses szakasz rendezési jogát kapta meg most, az eredetileg oda tervezett csoportmeccseknek új házigazdát keresnek. Erre április 21-ig várja a pályázatokat az ITF és az esemény kereskedelmi jogait birtokló Kosmos Tennis.
A csoportkörbe 16 válogatott jut be, a négy négyesből pedig az első kettő, azaz összesen nyolc együttes jut tovább, ők játszhatnak majd a trófeáért november 21. és 27. között Málagában.
Az orosz csapat biztosan nem tudja megvédeni címét, miután az ITF Oroszország Ukrajnában zajló háborúja miatt felfüggesztette az orosz és a fehérorosz szövetség tagságát, válogatottjaik pedig semmilyen nemzetközi viadalon nem vehetnek részt.
Az 1900-ban létrehozott Davis Kupa számos változáson esett már át, legutóbb 2019-ben, amikor az oda-visszavágós párharcokat felváltotta az egy helyszínen rendezett döntő torna.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés