Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csodás fordulat – a páros után vezetünk az ausztrálok ellen

Eurosport Magyarország

Frissítve 05/03/2022 - 07:30 GMT+1

Előzetesen nem sok jót jósoltak a magyar Davis Kupa csapatnak az Ausztráliában zajló világcsoport selejtezőben, ám az első vereség után először az egyenlítés, szombat hajnalban pedig a fordítás is sikerült. Marozsán Fábián és Valkusz Máté bravúrral megnyerte a párost szombaton, így a vendégek meglepetésre 2-1-re vezetnek a Sydneyben zajló párharcban.

Valkusz Máté és Marozsá Fábián fordított az ausztrálok ellen.

Fotó: AFP

A pénteki nyitónap végén 1-1-re állt a párharc, mivel Piros Zsombor kikapott Alex de Minaurtól, majd Fucsovics Márton legyőzte Thanasi Kokkinakist.
A folytatásra eredetileg Fucsovicsot és Marozsánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, ám végül a két fiatalt küldte pályára párosban, kímélendő Fucsovicsot a soron következő egyes meccsre.
A 22 éves Marozsán és az egy évvel idősebb Valkusz remek választásnak bizonyult, mert kiválóan állta a sarat a Ken Rosewall Arenában a John Peers, Luke Saville kettőssel szemben.
Az ellenfélnél a 33 éves Peers igazi párosspecialistának számít, 12. ezen a világranglistán, 26 tornát nyert meg - köztük a 2017-es Australian Opent és két ATP-világbajnokságot -, továbbá vegyes párosban tavaly olimpiai bronzérmes lett a női világelső Ashleigh Barty oldalán. A 25 éves Saville - aki 53. a páros rangsorban - ugyanakkor először lépett pályára a válogatottban.
Az ausztrálok kiváló hálójátékkal 2:0-ra elhúztak, a következő négy gém viszont a hátulról irányító magyaroké lett, aztán 4:4 után egy újabb brékkel Marozsánék szettelőnybe kerültek.
A második játszmában 5:4-ig egyetlen bréklabdát láthatott csak a váratlanul gyér közönség - a magyarok elképesztő labdameneteket nyertek meg -, mígnem Saville semmire elvesztette az adogatását, ami már a vendégek győzelmét jelentette. A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott.
"Őrületes meccs volt, én nem vagyok páros játékos, talán most játszottunk ötödször együtt Fábival. Az volt a terv, hogy agresszívak leszünk, és mivel az ellenfél jó a hálónál, hátulról próbáljuk megnyerni a pontokat. Nem vártuk, hogy 2-1-re mi fogunk vezetni, remélem, Marci is hozza a következő mérkőzést" - mondta a pályán adott interjúban Valkusz.
A párharc negyedik felvonásában Fucsovics lép pályára a másik éljátékos, Alex de Minaur ellen.
A sydneyi csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

Eredmény:

Ausztrália-Magyarország: 1-2
John Peers, Luke Saville-Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6
Eddigi meccsek:
Alex de Minaur-Piros Zsombor 7:5, 6:2
Thanasi Kokkinakis-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6
Soron következő találkozók:
Alex de Minaur-Fucsovics Márton
Thanasi Kokkinakis-Piros Zsombor (ha szükség van rá)
Forrás: MTI
FRISSÍTÉS:
Időközben lejátszották az Alex de Minaur-Fucsovics Márton találkozót, amit 7:6 (7-4), 6:4-re a házigazdák játékosa nyert meg, így a párharc már 2-2-re áll. A mindent eldöntő mérkőzést Piros Zsombor játsza Thanasi Kokkinakis ellen.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés