Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A világranglista-5. Pegula elmondta, miért cserélte le a szakításra egyáltalán nem számító edzőjét

Takács Márton

Frissítve 28/02/2024 - 20:07 GMT+1

Cymbiotika San Diego Open - Jessica Pegula új edzői csapattal dolgozik tovább, a héten már az ő irányításukkal játszik Kaliforniában. A világranglista 5. helyezettje az Australian Open után vált meg korábbi trénerétől, David Witt-től. Pegula elmesélte, miért érezte úgy, hogy meg kell hoznia nehéz döntéseket, és beszélt új stábjának tagjairól, Mark Knowles-ról és Mark Merkleinről is.

Ausztrál Open: Újabb favorit búcsúzott a nőknél, simán kapott ki az 5. kiemelt - videó

Jessica Pegula közel öt évnyi közös munka után vált meg addigi edzőjétől, majd két trénert is felkért maga mellé.
Jessica Pegula elmagyarázta, hogy miért szakított eddigi edzőjével, David Witt-tel, aki alaposan meglepődött a híren, egyáltalán nem számított rá. A világranglista 5. helyezettje az Australian Openen már a második fordulóban kiesett, nem sokkal utána lépett.
Witt közel öt éven át irányította Pegula felkészülését, 2022-ben az Év WTA-edzőjének választották, miután segített tanítványának a ranglista 3. helyére kerülni.
Pegula ezen a héten San Diegóban tér vissza a pályára, ahol ő az első kiemelt, miután az Australian Open óta nem versenyzett. A kaliforniai tornán Jule Niemeier lesz az első ellenfele. Párosban is játszik, Desirae Krawczyk oldalán.
"Egyszerűen úgy éreztem, hogy valami másra van szükségem. Nemrég töltöttem be a 30-at, úgy érzem, hogy lassan elérkezem ahhoz a ponthoz, amikor talán már közelebb vagyok a karrierem végéhez, így hát meg kellett hoznom néhány nehéz döntést, hogy kipróbáljak valami mást. Nem akartam megbánni, hogy nem tettem meg. Azt hiszem, ez valami olyasmi volt, ami teljesen természetesen történt" – mondta Pegula az edzőváltásról.
picture

Australian Open: Rebecca Marino - Jessica Pegula - a mérkőzés legjobb pillanatai

Witt távozásával Pegula két új trénert is szerződtetett a csapatához: Mark Knowles-t és Mark Merkleint.
A párosban korábban világelső Knowles három páros Grand Slam-győzelmet szerzett, és korábban Milos Raonic, Jack Sock és Mardy Fish edzőjeként is dolgozott. Merklein szintén korábbi játékos, ő is párosban érte el a legtöbb sikert, és Knowles-szal együtt játszott a Bahama-szigeteket képviselve a 2000-es olimpián.
"Jelenleg Mark Merkleinnel és Mark Knowles-szal dolgozom együtt - folytatta Pegula. "Mindketten nem tudnak teljes munkaidőben velem utazni, így most próbálom ennek a menetét kitalálni. De az egyikük Bocában [Raton, Florida] van, ami nagyon hasznos, mivel ott élek. Jó, hogy ez a kapcsolódás megvan.
Mark Knowles Dallasban él, így most töltöttem ott egy hetet. Jó volt. Szeretem, hogy van egy olyan együttműködés, ahol úgy érzem, hogy több emberrel is beszélhetek, és különböző visszajelzéseket kapok, ugyanakkor frissen tartom a dolgokat és motivált maradok. Meglátjuk, hogyan fog menni, de nagyon izgatott vagyok" - zárta nyilatkozatát Pegula.
picture

A Pegula-sztori tanulsága: soha nem tudhatjuk, ki min megy keresztül

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés