A világbajnokság kezdete előtt egy héten át lamentálhatunk, jósolgathatunk, ábrándozhatunk, vitázhatunk és készülhetünk, hiszen már hétfőn kisorsolták a két csoport beosztását a londoni évzáró nagy fináléra.
Mivel Novak Djokovic több-kevésbé zsebében érezheti már az év végi világelsőséget (nehéz elképzelni, hogy egyetlen meccset se nyerjen a vébén, miközben Federer veretlenül elmasírozik a trófeáig), így a nagy kérdések a következők maradtak:
  • A fedett pályán 27 mérkőzés óta veretlen Djokovic képes lesz-e zsinórban harmadszor is világbajnokként zárni az évet?
  • Van-e még annyi erő Roger Federerben, hogy nyerjen idén valami nagyot? Ha már a Grand Slam győzelem nem jött össze, egy világbajnoki címmel vigasztalódhat-e? Vagy ő már lélekben a lille-i salakon jár?
  • Az elmúlt hónapokban magára találó Andy Murray megmentheti-e ezt az évet egy jó világbajnoksággal?
  • Hogyan birkóznak meg az újoncok a vébé-hangulattal? Marin Cilic, Nishikori Kei és Milos Raonic bizonyítani tudja-e, hogy tényleg a nagyok közé tartozik?
  • Csurran-cseppen valami végre Tomas Berdychnek?
  • Kimászik-e a gödörből Stan Wawrinka?
  • Melyik a nehezebb csoport?
  • És persze a legfontosabb kérdés: kinek fog idén a legjobban állni az öltöny és a nyakkendő?
Tenisz
Meglepetésre Nadal már a legjobb 8 között kiesett Madridban
2 ÓRA
Az A csoportban Djokovic kapott két idei GS győztest, Wawrinkát és Cilicet, na meg Berdych is ide került. A világelső fedettpályás formáját nézve nehéz elképzelni, hogy nem csoportelsőként lép tovább, a kérdés az, hogy a másik háromból ki kaparinthatja meg a második helyet?
A B csoportban Federernek lehet, hogy nehéz dolga lesz Murray ellen, és Raonicról sem éppen szépek a friss emlékei, míg Nishikori az esélytelenek nyugalmával várhatja a debütálást.
Itt a videó a nagy nyolcasról, amiből ugyan sok újat nem tudunk meg, leszámítva azt, hogy mind a nyolcan tudnak filmbeli főgonosz arckifejezéssel befordulni a kamera felé. De azt viszont nagyon. :D
ATP Madrid
Meglepetés Madridban: Nadal simán kiesett
2 ÓRA
Tenisz
De Niro lepattintja Federert egy Svájcról szóló reklámfilmben
4 ÓRA