Ez a világbajnokság olyan volt, mint Serena Williams 2014-es szezonja, kicsiben.
Igazából nem tudtuk az utolsó pillanatig, hogy milyen formában van. Hogy ez csak átmeneti hullámzás, vagy most már tényleg lecsengett az ideje. Nem tudtuk, hogy komoly-e a sérülése vagy csak altat.
Nem tudtuk, hogy az a váratlan vereség Haleptől (Muguruzától és Cornet-tól) pontosan mit takart és miért történt, és miért volt ennyire sima.
Tenisz
A címvédő Kyrgios már a nyitókörben kiesett
2 ÓRÁJA
Nem tudtuk, hogy ezek a vereségek vajon elveszik az önbizalmát vagy még inkább felhergelik.
Serena Williams a Roland Garroson, Wimbledonban és a világbajnokság csoportkörében élete legnagyobb és legmeglepőbb vereségeit szenvedte el, mégis úgy fejezte be az évet, hogy kétségünk sincs afelől, ki az egyetlen úr a háznál.
Mert amikor már csak egy esélye maradt, akkor megcsinálta a US Opent. Mert amikor kapott egy 6/0 6/2-t Haleptől, majd Wozniacki ellen döntő szett tie-break 1-4-re állt, akkor sem adta fel. Őt már csak a győzelem érdekli és semmi más, ez pedig félelmetes lehet a többiek számára.
Simona Halep és Caroline Wozniacki életük talán legjobb formájában teniszeztek ezen a világbajnokságon. Mindketten megérdemelték volna, hogy vb-trófeát nyerjenek, vagy legalábbis egymás ellen játsszák le a döntőt.
De mindketten elkövették azt a hibát, hogy igazi sportemberek és valódi profik. Mert ha Wozniacki nem nyeri meg az utolsó csoportmeccsét, lehet, hogy nem Serenával játszik az elődöntőben. Ha Halep nem nyeri meg az Ivanovic elleni második szettet, nem Serenával játszik a döntőben, sőt egyenesen kiejti Serenát.
Mégis mindketten mindenáron nyerni akartak, mert ennyire profik és ennyire jó formában érezték magukat. Hittek abban, hogy mindenkit legyőzhetnek, nincs szükség taktikára.
És az eheti játékuk után mindketten joggal gondolták ezt.
Csak hát a mindenki és az egy kivétellel mindenki között jelentős különbség van.
Egy Serena Williamsnyi különbség.
Márpedig ő a legnagyobb.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Seven

Fotó: Eurosport

(Fotó: Europress/getty)
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
02/08/2021 08:08
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
02/08/2021 00:18