Tegnap kiesett Pavlyuchenkova, vereségének egyik oka pedig (a kézsérülése mellett) az is lehetett, hogy - bár nagyon tehetséges az orosz kislány, és a feltörekvő orosz generáció egyik legígéretesebb tagjának tartják -, hát hogy is fogalmazzunk udvariasan, küzd kihívásokkal erőnlétileg, elsősorban azért, mert nem éppen a legvékonyabb teniszezők közé tartozik.  
Ez egyelőre még  látszik a mozgásán, de mivel meglehetősen fiatal, nem kevés ideje van az erősödésre, izomosodásra. Persze van jónéhány olyan teniszező, akit a legnagyobb jóindulattal sem lehet vékony csontozatúnak nevezni, ám Pavlyuchenkova egyelőre a kimondottan ducik közé tartozik.
De hogy van remény, arra bizonyíték, hogy a kevésbé szerencsés alkatúak is képesek voltak kőkemény erőnléti edzésekkel előnyt kovácsolni a hátrányból (lásd Kuznetsova, Bartoli, vagy a fiúknál a korábban kifejezetten kövérkés Mardy Fish).
Tenisz
Fucsovics egy helyet rontott, Rublev megelőzte Federert
3 ÓRA
Azonban a legütősebb bizonyíték és egyben motiváció az alábbi kép lehet. Mariann olvasta a neten egy olasz blogger írását arról, hogy nem kell búsulnia Anastasiának, hiszen a női tenisz legeredményesebb alakja is küzdött súlyproblémákkal fiatal korábban. Magunk elé képzelve az ötvenes éveiben is remek alakú, szálkás, izmos, sportos Martina Navratilovát, nehéz elképzelni, hogy 20 évesen nem csak Chris Evert, hanem a narancsbőr is komoly ellenfele volt.
Aztán kicsit megemberelte magát, és nyert 59 Grand Slam tornát.
A kép 1976-ban készült, épp Everttel párosozott, de akkor már volt egyéni GS bajnoki címe.

navratilova

Fotó: Eurosport

Tenisz
Roger Federer fontos bejelentést tett salakszezonjáról
4 ÓRA
Tenisz
Első 1000-es győzelmével Tsitsipas bejelentkezett a Roland Garrosra
15 ÓRA