Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Közel három órás óriási csatában nyerte el Sinner a bajnoki trófeát

Eurosport
Eurosport

Frissítve 09/08/2021 - 09:41 GMT+2

Az ötödikként rangsorolt olasz Jannik Sinner óriási, közel háromórás csatában győzte le az amerikai Mackenzie McDonaldot a kétmillió dollár (600 millió forint) összdíjazású washingtoni keménypályás tenisztorna döntőjében, ezzel az első tizenéves lett, aki ATP 500-as versenyen diadalmaskodott.

Jannik Sinner

Fotó: Getty Images

A 19 esztendős Sinner - aki jövő héten tölti be 20. évét - végig előnyben volt, ám a szettek végjátékában alaposan megszenvedett, a másodikat pedig el is bukta.

Az elsőben McDonald tíz játszmalabdát hárított, mielőtt az olasz 7:5-re megnyerte ezt a szakaszt, a harmadikban pedig már 5:2-re is vezetett, riválisa azonban egyenlíteni tudott, és végül azt a játszmát is 7:5-re nyerte meg. Az összecsapás 2 óra 54 percig tartott.
Az ifjú győztes karrierje harmadik ATP-diadalát aratta, egyúttal a washingtoni torna történetének harmadik legfiatalabb bajnoka lett. Andy Roddick 2001-ben 18 évesen győzött, 2008-ban pedig a 19 éves Juan Martin del Potro nyert. Ennek ellenére Sinner az első játékos, aki a tizes éveiben nyert ATP 500-as tornát, mivel a kategóriát 2009-ben vezették be.
Eredmény, döntő:
Sinner (olasz, 5.)-McDonald (amerikai) 7:5, 4:6, 7:5
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés