Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Karrierje legnagyobb győzelme után is az előtte álló rengeteg munkára koncentrál az olasz tehetség

Németh Dániel

Frissítve 09/08/2021 - 11:34 GMT+2

Washingtonban karrierje eddigi legnagyobb címét szerezte meg Jannik Sinner, a 19 éves teniszező azonban nem sok jelentőséget tulajdonított a győzelmének.

Jannik Sinner

Fotó: Getty Images

Egy ideje sejtjük, hogy Jannik Sinner lehet a következő nagy egyénisége a férfi tenisznek, amit nem csak a tehetségével és az eredményeivel igazol, de a hozzáállása is példaértékű.


Miközben a világ legnagyobb része az olimpiai küzdelmekre fókuszált, szép csendben elkezdődött az amerikai kemény pályás szezon a teniszezőknél. Múlt héten a férfiak Washingtonban játszottak, ráadásul viszonylag erős mezőny állt össze az 500-as versenyen, többek között Rafael Nadal is nevezett a versenyre. Ő végül elég korán búcsúzott, miután már a második meccsén kikapott Lloyd Harristől, sőt, az első négy helyen kiemelt játékos közül egy sem jutott be a negyeddöntőbe.
Sinner ki tudta használni a riválisok botladozását, és megnyerte a washingtoni tornát, ezzel karrierje legnagyobb címét begyűjtve. Az olaszra rá is fért már egy kis sikerélmény, hiszen a füves pályás szezont nyeretlenül zárta – igaz, ez csak két tornát jelent –, a negatív széria pedig Atlantában is folytatódott, ahol két szettben kikapott a 132. helyen rangsorolt Christopher O’Connelltől. Washingtonban egy négymeccses nyeretlen sorozatot sikerült megszakítania az első fordulóban.
Ő amúgy nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget, a Steve Johnson elleni meccse után például a lehető legegyszerűbb módon jellemezte saját sportágát. „Van egy ütőm. Meg a labda. Próbálom eltalálni” – jelentette ki. Habár a vasárnapi győzelme után hozzátehetné azt is, hogy a végén magasba emeli a trófeát, nem csak, hogy nem tette, de a nyilatkozatában inkább azt hangsúlyozta, nem szabad, hogy elragadják az érzelmek azért, mert összejött neki egy nagy győzelem.
Nem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy valamiben a legfiatalabb vagyok. Sok játékos van, aki nálam sokkal, de sokkal többet ért el. Nem az a lényeg, hogy ki a legfiatalabb. Kemény munkával szeretnék fejlődni, a csapatom mindig mögöttem áll, tanácsokkal látnak el, én pedig igyekszem megnyerni a meccseket.
picture

Jannik Sinner - 2021

Fotó: Getty Images

„Vannak a mostanihoz hasonlóan nagyszerű hetek, de előtte sokáig nem ment a játék, három-négy első fordulós meccset veszítettem el. Ez egy 19-20 évesnél előfordul. Ebben a korban képtelenség annyira kiegyensúlyozottan teniszezni, mint a 25-26 évesek, akik már a csúcson vannak a játékuk terén. Nyilvánvalóan nagyon örülök ennek a tornának és a mai győzelemnek, azt viszont nem figyelem, én vagyok-e a legfiatalabb, mert hosszú az út.”
Persze, vannak célok meg minden, de ehhez még mindent meg kell tennem. Nyertem már három címet, ám ez semmit sem jelent. Fejben már a következő tornára készülök.
Sinner a következő héten a torontói 1000-es tornán próbálja továbbvinni a lendületét, a feladat azonban a világelső Novak Djokovic hiányában sem egyszerű, mivel a mezőnyben ott lesz Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas és Andrey Rublev is. Lassacskán azonban Sinner is eljut arra a szintre, amikor már az esélyesek között kell beszélni róla a nagy tornákon, ezt mutatja a világranglista is: washingtoni győzelmével már top 15-ben van.
„Amikor a legjobbak ellen kell pályára lépned, neked is a legjobb teniszedre van szükséged. Szerintem sokat kell még dolgoznom, hogy őszinte legyek. Nagy tapasztalatra van szükség, kemény munkára, arra törekszem, hogy fontos meccseket nyerjek – és a fontos meccsek fontos pillanatait. Azt hiszem, ez ma sikerült. Sokat tudok ebből a meccsből is tanulni. Összességében azonban úgy gondolom, amikor ezek a játékosok igazán jól teniszeznek, nehéz megverni őket.”
Forrás: Tennis Majors

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés