Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcaraz visszavette a világelsőséget Djokovictól, megvan az első tornagyőzelme füves pályán is

Gecsei Dina

Frissítve 25/06/2023 - 18:12 GMT+2

A húszéves Carlos Alcaraz vasárnap megszerezte a győztesnek járó trófeát a londoni Queen's Clubban, miután legyőzte Alex de Minaurt a döntőben. A spanyolnak ez az első tornagyőzelme füves pályán, de nemcsak emiatt marad számára emlékeztes ez a nap, az ATP világranglistáján ugyanis ismét az élre állt. Hétfőtől így világelsőként várhatja, hogy folytatódjon a küzdelem közte és Novak Djokovic között.

Alcaraz a Queen's Club bajnoka, és világelsőként készülhet Wimbledonra

Gyönyörű küzdelem.
Novak Djokovic a hónap elején visszavette a világelsőséget Carlos Alcaraztól, de a szerb nem rendezkedhetett be a csúcson túl sokáig, Alcaraz ugyanis a londoni győzelmével hétfőtől ismét az élen találja majd magát. A Queen's-ben első helyen kiemelt játékos 6:4, 6:4-re győzte le az ausztrál Alex de Minaurt, ezzel már öt tornagyőzelemnél jár idén, ezt rajta kívül csak Daniil Medvedev mondhatja el magáról ebben a szezonban.
Alcaraz 4-2-es mérleggel érkezett erre a tornára, ahol az első meccsén még döntő szett tie-breakre volt szüksége, ahhoz, hogy túljusson Arthur Rinderknechen. Még ő is elismerte, hogy azon a meccsen kifejeztetten rosszul játszott. Ezután azonban gyorsan alkalmazkodott, a hét hátralévő részében szettveszteség nélkül jutott túl Jiri Leheckán, Grigor Dimitrovon, Sebastian Kordán és vasárnap De Minauron. A tornagyőzelem és a világelsőség mellett pedig - utóbbi okán - Alcaraz lesz az első kiemelt Wimbledonban.
„A világelsőségért folytatott küzdelem sokat segít nekem, számomra ez mindig extra motivációt ad" – nyilatkozta Alcaraz még a döntő előtt.
„Wimbledonban világelsőként első kiemeltnek lenni számomra még mindig egy álom. Azért dolgoztam, hogy visszaszerezzem az első helyet a világranglistán" – folytatta.
Viszont azt gondolom, Novak és én egy gyönyörű küzdelmet vívunk a világelsőségért.
picture

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

Alcaraz idén először lépett pályára Queen's-ben, de ami még meglepőbb, hogy ez volt mindössze a harmadik füves pályás tornája. Az elmúlt két évben elindult ugyan Wimbledonban, de egy negyeddöntős és egy második körös búcsú jutott neki. Idén (és különösen ezen a héten) viszont minden jel arra mutatott, hogy összebarátkozott a borítással, és ha nem történik semmi rendkívüli, Wimbledonban is számolni kell vele.
„A héten rengeteget tanultam arról, hogyan kell mozogni ezen a borításon" – magyarázta Alcaraz.
„Jól mozgok most füvön. Voltak bennem kétségek a hét elején a mozgásommal és az ütéseimmel kapcsolatban is, de most úgy érzem már, mintha tíz éve játszanék rajta, ez valami egészen őrületes dolog számomra" – folytatta.
Nem számítottam arra, hogy a mozgásomat és úgy általában a játékomat ilyen gyorsan át tudom hangolni erre a borításra, de nagyon örülök ennek.
picture

Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

A vasárnapi győzelme után elmondta, hogy nagyon örül ennek az első füves pályás trófeának, a világelsőség pedig még több önbizalmat ad neki Wimbledon előtt, de azt pontosan tudja, hogy az esélyein nem sokat változtat a világranglistán elfoglalt pozíciója.
„Az esélyek nem változnak ettől annyira, végülis Novak is jön Wimbledonba" – mondta.
„Jelenleg jobban érzem magam, mint a hét elején, ez nyilvánvaló, de ne szaladjunk ennél jobban előre" – tette hozzá.
Hogy mire számíthatunk Wimbledonban Alcaraztól, hamarosan kiderül, de kíváncsian várjuk, hogy folytatódik a "gyönyörű küzdelem" a két nagyágyú között.
Forrás: Eurosport, ATPTour.com

A wimbledoni selejtezők már a jövő héten megkezdődnek, maga a torna pedig július 3. és 16. között kerül megrendezésre. Az Eurosporton az összes egyes és páros meccset élőben és visszanézhetően megmutatjuk, a hírekért és eredményekért pedig az eurosport.hu/tenisz oldalt ajánljuk szeretettel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés