cw2

Fotó: Eurosport

Caroline Woizniacki az új világelső.
Mondhatjuk, hogy Grand Slam győzelem nélkül, egy brutális versenynaptár eredményeként, egy szigorú apuka nyomására, aki minden versenyen elindította, boka- és térdsérülés ide vagy oda. Mondhatjuk, hogy azért világelső, mert Serena Williams a év háromnegyed részében nem játszott vagy sérült volt. Mondhatjuk, hogy teniszének alapja az, hogy ő egy fal, hogy ő leginkább csak védekezik, amivel bárkit megtör, néhány éljátékostól eltekintve, és így könnyű meccseket nyerni, pontokat szerezni.
Roland-Garros
Mahut/Herbert - Bublik/Golubev - Roland-Garros
10 ÓRÁJA
Mondhatunk sok mindent Caroline Wozniackiról, de azt nem mondhatjuk, hogy nem érdemelte meg.
Fog ő Grand Slamet nyerni, ezt mindenki tudja, csak idő kérdése, hogy mikor.
Lehet akármilyen defenzív a játéka, de a kiegyensúlyozottság, a stabilitás nagyon komoly érdemek, főleg egy 20 éves lánytól.
Lehet aggódni az egészségéért, a térdéért, az ilyen fiatalon mutatott hihetetlen mentális erő és fegyelmezettség esetleges későbbi negatív következményei miatt, de hogy senki nem dolgozott a világelsőségért ennyit, az is biztos.
Miközben a WTA Tour egyik legnagyobb sztárja lett, miközben elhalmozták szponzori szerződésekkel, miközben mindenki őt akarta egyre inkább, ő csak dolgozott, edzett csendben, szerényen, nem panaszkodott, nem hivatkozott sérülésekre, nem keresett mentségeket, nem omlott össze az elvárásoktól, nem lépett vissza úton-útfélen mondvacsinált indokokkal, mérkőzést csak a legritkább esetben adott fel.
Nincsenek hangzatos, nagyarcú nyilatkozatai, és minden mozdulatáról látszik, hogy tudja a helyét. A világelsőséggel kapcsoaltos első megszólalása az volt, hogy ő még mindig Serenát tekinti a legnagyobb bajnoknak, és tisztában van vele, hogy Serena sérülése nélkül nem lett volna a világelső.
Még csak 20 esztendős, mégis messze ő dolgozott a legtöbbet ebben az évben, éppen ezért megérdeml.
Az, hogy mekkora teniszező és mekkora bajnok, úgyis a következő években derül ki. Elsőként jövőre, amikor majd azt a mérhetetlenül sok pontot meg kell védenie, amit idén szerzett. Ítélkezni vele kapcsolatban, kritikákat megfogalmazni azzal kapcsolatban, ahogy édespaja felépítette őt, majd csak egy év múlva illik. Most gratulálni kell.
És ott van előtte egy remek példa. A 20 éves Rafael Nadalról is mondtak hasonlókat, sőt még ilyenebbeket is. Aztán nézzük meg, mi lett belőle.
[gallery link="file" columns="2"]
Roland-Garros
Hazai győzelem férfi párosban, a sírból hoztaák vissza a döntőt a franciák
10 ÓRÁJA
Roland-Garros
A férfi döntő elhozhatja az idei Roland Garros gáláját
11 ÓRÁJA