Kisebb jelenetet rendezett a korábbi világranglista-23. Damir Dzumhur az acapulcói 500-as verseny selejtezőjében. A bosnyák teniszező úgy érezte, hogy a vonalbírók túl sokszor tévedtek a kárára, amit - válogatott jelzők egész sorával - a vezetőbíró értésére adott. A mérkőzés végül hivatalosan Dzumhur leléptetésével ért véget, mert egy pontbüntetést követően megtagadta a játékot.

AdChoicesADVERTISING


Érdekes jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel követték az acapulcói selejtezőket. A szebb napokat is látott, jelenleg épp 125. helyen álló Damir Dzumhur alaposan felhúzta magát a Botic van de Zandschulp elleni meccsen az őt sújtó ítéletek miatt. A bosnyák néhány - szerinte kétes - ítéletet kért számon a játékvezetőn, majd kritikus helyzetben, 5:5-nél elveszítette az adogatását. Ezt követően tovább folytatta a reklamációt, amiért előbb figyelmeztetést, majd a szabályoknak megfelelően pontbüntetést kapott.
Ezt követően megtagadta a folytatást, így a hivatalos jegyzőkönyvek szerint leléptették a meccsről.
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
10 ÓRÁJA
Az esetről készült felvétel is, amelynek nem csak a látható, de a hallható jelenetei érdekesek. Többen ugyanis azt vélték kihallani a pocsék minőségű felvételből, hogy a bosnyák a pontbüntetést követően megfenyegette Joshua Brace székbírót. Egészen pontosan azt kiabálta, hogy "meg foglak ölni." Az ATP közleménye erre nem terjedt ki, a hivatalos tájékoztatás szerint Dzumhurt két ízben büntették sportszerűtlen viselkedés miatt, először figyelmeztetést kapott, majd pontlevonással sújtották. Miután nem fejezte be a meccset - a leléptetésével ért véget a találkozó.
Dzumhur mindkét állítást tagadta, szerinte szó sem volt fenyegetőzésről, mint ahogyan a leléptetés sem történt meg, egyszerűen csak önként levonult a pályáról. "Képtelen voltam elviselni, hogy valaki ennyire rosszul bánik velem. Hogy ő bármit megtehetett velem, és vezetőbíróként közvetlenül befolyásolta a meccset a rossz ítéleteivel. Az utolsó csepp a pohárban az 5:5-nél, egyenlő állásnál lejátszott pont volt. Tisztán lehetett látni, hogy hosszú volt a labda, ő azonban nem reagált, én pedig elveszítettem a játékot" - védekezett a bosnyák.
Érvelésében annyi igazság lehet, hogy a szóban forgó labdamenetnél tényleg úgy tűnt, hogy van de Zandschulp outot ütött, amit a bírók nem szúrtak ki. Nem mintha az mentség lenne az eset utáni viselkedésére. "Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy honnan szedték egyes portálok azt, hogy gyilkossággal fenyegetőztem. Azt elismerem, hogy a supervisornak elmondtam, legszívesebben megütném a székbírót a döntései miatt. Ő viszont jelezte, hogy ez annyira nem jó ötlet, és csak magamnak ártanék vele."
"Közöltem vele, hogy ideges vagyok, szóval ez most nem érdekel, de aztán összeszedtem magam, és elhagytam a pályát. Senkit sem fenyegettem meg azzal, hogy meg fogom ölni, és fogalmam sincs, honnan jött ez az egész, elvégre videófelvétel is van róla."
Dzumhur szerint az történt, hogy a térfélcserét követően szóvá tette Brace-nél, hogy belenyúlt a meccsbe, aki ezért figyelmeztette őt. "Fogalmam sincs, hogy volt-e joga ezt tenni azokért a szavakért. Akkor már elég dühös voltam. Aztán megnyertem az első pontot a következő játékban, mondtam valamit, nem is emlékszem, hogy mit, ő pedig közölte, hogy 'most már elég volt.' Azt feleltem neki, hogy azt majd én eldöntöm, amire megkaptam a második figyelmeztetést, a pontlevonással együtt" - mondta a teniszező, aki mindezt igazságtalanságként élte meg.
Fals pozitív teszt miatt maradt le a Garrosról a korábbi világranglista-23. teniszező? | Eurosport
2020-ban nem egyszerű sporteseményeket szervezni. Némi túlzással azt mondhatjuk, hogy a gazdasági és az egészségügyi szempontok között kell úgy egyensúlyozni, hogy azzal lehetőleg az összes fél jól járjon. Utóbbi természetesen lehetetlen, valakinek óhatatlanul sérülnek az érdekei, így járt a napokban a Roland Garros selejtezőitől visszaléptetett Damir Dzumhur is.
A bosnyáknak nem ez volt az első komolyabb kifakadása pályafutása során, a történteket mindenesetre megbánta, és elismerte, hogy kezelhette volna jobban a helyzetet. "Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam kordában tartani az érzelmeimet, hagytam, hogy ilyen szinten hatással legyen rám, és ennyire felhúztam magam. Már csak a családom miatt is sajnálom, hogy nem mutattam meg, erősebb vagyok ezeknél az eseményeknél, ugyanakkor igazságtalanul bántak velem, amivel kárt okoztak, és ehhez a verzióhoz ragaszkodom."
via Tennis Majors
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
12 ÓRÁJA
Tenisz
Generációk csatája - összecsap Nadal és Alcaraz, a spanyol tenisz két nagyágyúja
14 ÓRÁJA