wtfrf

Fotó: Eurosport

Szóval a helyzet a következő az A csoportban. Federer megverte Murrayt három szettben, így 2 győzelemmel vezeti a csoportot  és ő lesz év végén a világelső. Viszont még ki is eshet a vébéről . Hogy miért?
Nos, mert az utolsó körben agyonbonyolódhatnak a dolgok. Ha ugyanis Murray megveri Verdascót, Del Potro pedig Federert, akkor hárman állnának 2/1-es mérleggel. Viszont Verdasco sem esélytelen. Röviden az a szitu, hogy Federernek nem biztos, hogy 2 győzelem elég lesz az elődöntőhöz, míg Verdascónak akár egy is elég lehet.
Tenisz
A címvédő Kyrgios már a nyitókörben kiesett
43 PERCE
Lássuk az eshetőségeket.
RF: Ha Federer nyer Del Potro ellen, továbbjut. Ha kikap, nézni kell a másik meccset. Ha Murray kettőben veri Verdascót, akkor kiesett Federer, mert Murray kétszettes győzelmével kiemelkedne a hármas holtversenyből, így Del Potro és Federer között az egymás elleni eredmény döntene.
Vonatkozó ATP szabály:
3) The final standings of each group shall be determined by the first of the following methods that apply: a) Greatest number of wins; b) Greatest number of matches played; c) Head-to-head results if only two (2) players are tied, d) If three (3) players are tied, then: i) If three (3) players each have one win, a player having played less than all three (3) matches is automatically eliminated and the player advancing to the single elimination competition is the winner of the match-up of the two (2) players tied with 1-2 records; or ii) Highest percentage of sets won; or iii) Highest percentage of games won. iv) If (i), (ii) or (iii) produce one (1) superior player (first place), or one (1) inferior player (third place), and the two (2) remaining players are tied, the tie between those two (2) players shall be broken by head-to-head record.
AM: Murraynek a továbbjutáshoz le kell győznie Verdascót, vagy ha kikap, akkor drukkolnia kell, hogy Federer megverje Del Potrót. Murray csoportelső is lehet, ha nyer kettőben, Del Potro pedig háromban veri Federert, mert akkor neki lesz a legjobb szettaránya. Ha viszont Murray és Del Potro is három szettben nyernek, akkor hármas holtverseny lesz a szetteket illetően, így számolgathatjuk a gémeket. Ez az egyetlen eshetőség arra, hogy Murray győzelem ellenére is kiessen. Ha kikap Verdascótól, Federer pedig megveri Del Potrót három szettben, akkor a második helyen hármas holtverseny alakul ki szettarányban is, így a gémek döntenének a második továbbjutó sorsáról. Murray Federer győzelme esetén nem kaphat ki két szettben Verdascótól. (Bár az utolsó mondat elméleti, mert Murray játszik előbb...)
JMDP: Del Potrónak a továbbjutáshoz le kell győznie Federert. Ha Murray kikap, Del Potro pedig kettőben nyer; vagy Murray háromban nyer, de rosszabb Del Potrónál a gémaránya, akkor az argentin csoportelső is lehet. A legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni az ő esetét: ha nyer, továbbjut, ha nem nyer szettet, kiesik. Ha Del Potro nyer szettet, akkor Murray kétszettes győzelme esetén továbbjut, Verdasco szoros győzelme esetén gémaránnyal továbbmehet.
FV: Verdascónak is van még némi esélye, ehhez azonban az kell, hogy megverje Murrayt, és Federer győzzön Del Potro ellen.
Mindez leegyszerűsödik majd holnap az első meccs után, hiszen Murray játszik elsőként Verdascóval, az eredmény tükrében pedig Federer és Del Potro már okoskodhatnak.
Tenisz
A héten a szokásosnál jobban befagyott a tenisz-világranglista
02/08/2021 08:08
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
02/08/2021 00:18