Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wozniacki lesz a magyarok egyik ellenfele a Billie Jean King-kupán

Eurosport Magyarország

Publikálva 07/04/2024 - 18:08 GMT+2

Nehéz csoportba került a tartalékos magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-upa euro-afrikai zóna I-es csoportjának jövő heti tornáján, amelynek a portugáliai Oeiras ad otthont.

Caroline Wozniacki

Fotó: Getty Images

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapi sorsoláson Ausztria, Bulgária és Dánia lett Palágyi Miklós kapitány együttesének az ellenfele az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába. A dánok részéről a Grand Slam-győztes Caroline Wozniacki már jelezte, hogy ott lesz a csapatban.
A magyar válogatottat így Babos Tímea (160.), Stollár Fanny (282.), Szabanin Natália (581.) és Nagy Adrienn (717.) alkotja, az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna lemondta a szereplést.
A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3-1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek be a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés