Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szabanin tükörsima vereséget szenvedett, Dánia legyőzte a magyarokat

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/04/2024 - 17:18 GMT+2

A magyar női teniszválogatott kikapott a dánoktól a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, a harmadik fordulóban, mivel egyesben Nagy Adrienn után Szabanin Natália is vereséget szenvedett.

A magyar női teniszválogatott kikapott a dánoktól a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján, a harmadik fordulóban, mivel egyesben Nagy Adrienn után Szabanin Natália is vereséget szenvedett. (fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

2-1-re nyerte a dánok
Azzal, hogy Nagy elbukta az első egyest, Szabanin (601.) győzelmi kényszerben volt Clara Tauson (87.) ellen. A csata azonban egyoldalúan alakult, a magyar teniszező nem nyert játékot és 47 perc alatt maradt alul.
A két, egyesben elszenvedett vereség után már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyernek az északiak. Végül Stollár Fanny, Szabanin Natália kettőse két játszmában bizonyult jobbnak a Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen duónál.
A magyarok így a bolgárok elleni 2-1-es sikerrel, az osztrákokkal és a dánokkal szembeni 2-1-es vereséggel zárták a csoportküzdelmet a harmadik helyen.
A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje lecsúszik a zóna II-es csoportjába. Az már korábban biztossá vált, hogy a magyar együttes nem eshet ki.
Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Dánia-Magyarország 2-1 - végeredmény

  • Johanne Christine Svendsen-Nagy Adrienn 6:2, 6:4
  • Clara Tauson-Szabanin Natália 6:0, 6:0
  • Laura Brunkel, Rebecca Munk Mortensen-Stollár Fanny, Szabanin Natália 4:6, 2:6
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés