Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Annának sem lett meg az első meccs, kettővel vezet Románia

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/11/2022 - 19:19 GMT+1

Bondár Anna kikapott Jaqueline Cristiantól pénteken a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc második mérkőzésén, így a magyar női teniszválogatott 2-0-s hátrányból várja a szombati folytatást.

Bondár Anna kikapott Jaqueline Cristiantól pénteken a Billie Jean King Kupa rájátszásában a nagyváradi párharc második mérkőzésén, így a magyar női teniszválogatott 2-0-s hátrányból várja a szombati folytatást. Magyar Tenisz Szövetség - facebook.com/hunt

Fotó: facebook

Billie Jean King Kupa - Bondár is kikapott, 2-0-ra vezetnek a románok Nagyváradon.
A két játékos eddig kétszer találkozott, és a Hajdúszoboszló SE sportolója 2018-ban Bukarestben és 2019-ben a brazíliai Curitibában is jobbnak bizonyult.
A harmadik csatában a világranglistán elfoglalt 71. helyezésével a legjobb magyarnak számító Bondár 2:3-ig tartotta magát a 148. poszton álló riválisával szemben, ám ezután kétszer is elvesztette az adogatását, és 37 perc elteltével szetthátrányba került. A második játszmában jött a fordulat, a szeghalmi születésű Bondár sorra hozta a gémeket 4:0-ig, és még az is "belefért" neki, hogy 5:2-nél elveszítse a szerváját, mivel 5:4-nél egy ásszal lezárta a szettet.
Az utolsó felvonásban ismét a 24 esztendős Cristian irányított, és 3:0-ra meglépett, ám 4:2-nél az egy évvel idősebb Bondár 40-semmiről visszabrékelt. A játszma végül rövidítésbe torkollott, melyben 2-2 után a magyar teniszező már csak egy pontot tudott nyerni. A találkozó 2 óra 34 percig tartott.
Szombaton 12 órától a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, az utolsó felvonás, a páros pedig Monica Niculescu, Anca Todoni-Jani Réka, Udvardy Panna összecsapást hozhat a Sala Polivatenta Oradea Arenában.
A nagyváradi párharc győztese jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a vesztes az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

Eredmény:

  • Románia-Magyarország 2-0 - állás az első nap után
Jaqueline Cristian-Bondár Anna 6:2, 4:6, 7:6 (7-3)
korábban:
Ana Bogdan-Gálfi Dalma 6:1, 6:4
szombaton:
Jaqueline Cristian-Gálfi Dalma
Ana Bogdan-Bondár Anna
Monica Niculescu, Anca Todoni-Jani Réka, Udvardy Panna
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés