Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lemondta a válogatott-szereplést és élesen bírálta a tenisz vezetőit a világelső Swiatek

Eurosport Magyarország

Publikálva 03/10/2022 - 14:02 GMT+2

A zsúfolt versenynaptárra hivatkozva nem játszik a Billie Jean King-kupa glasgow-i döntőjében hazája színeiben a női teniszezők világranglistáját vezető lengyel Iga Swiatek, aki egyben bírálta a nemzetközi szövetség illetékeseit.

Iga Świątek

Fotó: Getty Images

Swiatek a zsúfolt versenynaptár miatt nem játszik a Billie Jean King-kupán

A skóciai tornát november 8. és 13. között rendezik 12 csapattal, ugyanakkor - és ezt Swiatek nyomatékosan kijelentette - a WTA-döntőt a texasi Fort Worthben egy nappal korábban fejezik be.
"Sokat gondolkoztam ezen, és újra megvitattam a csapatommal, de nem leszek képes játszani a Billie Jean King-kupán Glasgow-ban. Ez elszomorít" - írta a lengyel sztár az Instagram-oldalán. "Nagyon sajnálom, mert amikor csak lehetséges Lengyelországért játszom, és mindig a legjobbamat nyújtom. Megtiszteltetés volt idén Lengyelországban játszani, és reméltem, hogy a szezon végén újra megtehetem ezt."
Swiatek hangsúlyozta azt is: csalódott, hogy a tenisz irányítói nem jutottak megegyezésre olyan alapvető dologban, mint a versenynaptár, így csak egy napot adnak a földgolyó átutazására és ahhoz, hogy megszokják az időzónák közötti különbséget.
A WTA-döntőt a női tornákat irányító WTA rendezi, míg a Billie Jean King-kupát a nemzetközi szövetség, az ITF.
"Ez a helyzet nem biztonságos az egészségünkre nézve, és sérüléseket okozhat. Beszélni fogok a WTA-val és az ITF-fel, hogy változtassunk valamit" - tette hozzá Swiatek. "Ez a helyzet nemcsak a hozzám hasonló játékosok számára nehéz, hanem főleg a sportág rajongóinak."
A Billie Jean King-kupán 12 női válogatott vesz részt négy csoportban, a csoportokból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe. Lengyelország a D jelű csoportban szerepel Csehországgal és az Egyesült Államokkal.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés