Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Budapest helyett Prága rendezi meg a rangos teniszverseny döntőjét, a magyarok elestek a részvételtől is

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/08/2021 - 10:53 GMT+2

A helyszíncsere miatt a magyar csapat sem lehet ott a Billie Jean King (korábban Fed) Kupa 12 csapatos döntőjében.

Fed Cup - Frankreich

Fotó: Getty Images

Prágában rendezik meg a női teniszezők Billie Jean King Kupájának döntőjét, amelynek eredetileg Budapest lett volna a házigazdája.

A nemzetközi szövetség (ITF) azt is közölte, hogy az eseményre november 1-6. között kerül majd sor a prágai O2 Arénában, kemény borításon.
A 12-szeres Grand Slam-bajnok Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed Kupa fináléját eredetileg 2020 áprilisában tervezték megrendezni - Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot -, de azt a járványhelyzet miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét kénytelenek voltak lemondani. Májusban aztán már azt jelentette be az ITF, hogy új helyszínt keres az eseménynek.
A 12 csapatos döntőben a magyarok a címvédő francia és az orosz csapattal kerültek volna egy csoportba, így viszont elestek a részvételtől, és a kanadaiak indulnak helyettük.
A Fed Kupában 11-szeres győztes cseh női válogatott a közelmúltban többször léphetett pályára házigazdaként a döntőben; 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben és 2018-ben hazai környezetben bizonyult a legjobbnak.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés