BCHq_8ZCMAEfdtx.jpg large

Fotó: Eurosport

Korai wimbledoni búcsú, aggasztó hírek a térdről, tornák folyamatos visszamondása, majd kimondva-kimondatlanul az egész szezon dobása, aztán a lassú felépülés, rehabilitáció, ígéretek, visszatérés halogatása, gyomorrontás, Australian Open lemondása, és a lassú, idegőrlő, hónapokig tartó várakozás türelmetlensége.
Minden teniszező rémálma, és minden olyan teniszrajongó rémálma, akinek kedvence kerül ilyen helyzetbe.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Bencic (SUI) - Voundrousova (CZE) - Tenisz – Olimpiai főhírek
18 PERCE
Mert azt pontosan tudjuk, hogy Rafának milyen nehéz lehetett az elmúlt több mint fél év, de azt elképzelni sem tudjuk, hogy milyen nehéz lehetett ez az időszak egy rajongónak.
A bizonytalanság még mindig bennünk van, a kérdések még mindig ott tolonganak. Nem volt túl hosszú ez a kihagyás annak, aki ismét Grand Slam tornákat szeretne nyerni, vagy újra világelső akar lenni? Hogyan bírja a térde? Mi lesz a meccshiánnyal? Megváltozik-e Rafa játéka?
A kérdésekre ezen a héten nem fogunk még választ kapni, akkor sem, ha Rafa tornagyőzelemmel tér vissza. Mert egy 250-es tornát, ahol Monaco a legmagasabban rangsorolt ellenfél, azért az ágyból felkelve is illene megnyernie Rafának.
De hát mégiscsak 7 hónapig volt távol attól a sporttól, amiért él: a versenytenisztől. Mégiscsak ott egy Jeremy Chardy a táblán, aki negyeddöntőzött Melbourne-ben, miután megverte Del Potrót. Mégiscsak mindenki azt várja Rafától, hogy 7 hónapos kihagyás ide vagy oda, azért a Roland Garrost meg kéne nyernie. Mégiscsak ott az a kötés a térdén, mégiscsak azt mondja Toni Nadal, hogy lesznek fájdalmai Rafának, és türelmesnek kell lennie.
Nehéz időszakon van túl Rafa, de talán még nehezebb időszak következik.
Ám ha a sérülés, gyógyulás, fájdalom, edzés, várakozás, türelmetlenség hosszú napjai, hetei, hónapjai alatt Rafa megmaradt az a Rafa, akinek megismertük és megszerettük, akkor nem lesz gond.
A páros győzelem már megvan, most már tényleg jöhet, aminek jönnie kell.
Képmese Rafael Nadal chilei visszatérésről.
Tenisz
Ami Federernek és Hingisnek nem sikerült, Bencicnek igen: egyéni olimpiai aranyérmet nyert Svájcnak
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Nagy csatában svájci aranyérem teniszben
2 ÓRÁJA