Szóval ott tartottunk valahol január végén, hogy van egy vadonatúj Grand Slam bajnokunk Stan Wawrinka személyében, Li Na pedig harmadik próbálkozásra Ausztrália királynője lett. És így vágtunk bele a tavaszi lecsóba.
Hogy behozzuk a lemaradásunkat, fussuk át nagyvonalakban (értsd 2 bekezdésben), hogy azóta mi történt. Február elején páran megmutatták, hogy rájuk is oda kell figyelnünk idén, hiszen tornát nyert Monfils, Cilic és Fognini, aztán Nishikori is, míg Berdych és Ferrer is folytatták ott, ahol abbahagyták. Nadalnak ujjgyakorlatként összejött egy Rio, Cilic duplázott, és Gulbis ismét a felszállóág jeleit mutatta. Február végén Dimitrov Murrayn keresztül lett Mexikó királya, a minden szempontból újrabútolt Federer pedig Djokovicsot és Berdychet szetthátrányból verve hatodszor győzött Dubajban.
A hölgyeknél is zajlott az élet, hiszen februárban előtérbe kerültek azok a bizonyos mindig mindenkire veszélyes teniszezők, tornát nyert Pavljucsenkova, Makarova, és nem túl nagy általános megdöbbenésre Halep is. Venus ismét bizonyította, hogy van benne még bőven, Dél-Amerikában pedig bemutatkozott a fiatal japán Nara, győzött Zakopalova, majd Cibulkova megmutatta, hogy a melbourne-i döntő sem véletlen vakszerencse volt.
Tokyo 2020 mixed doubles
Az olimpia legviccesebb díjátadóján Karatsev majdnem lenyúlta az aranyat
8 ÓRÁJA
És már el is érkeztünk a napfényes pálmafás kaliforniai sivatagba, hiszen Indian Wellsben jött össze újra a nagy banda teljes létszámban. Kivéve persze a világelső Serenát, aki az ismert okok miatt régóta bojkottálja Indian Wellst.
Lassan már a végjátékhoz érkezünk, de még semmi nem dőlt el, úgyhogy most csak a pillanatnyi helyzetet vázoljuk fel. Elemezni a trófeák kiosztása után érdemes, ám mostanra már kirajzolódtak az erőviszonyok.
Az alsó ágon Radwanska és Halep 4 közé jutása nem túl nagy meglepetés, ám arra azért 1 évvel ezelőtt nem sokan fogadtak volna, hogy Simona Halep jövő héttől világranglista ötödiknek mondhatja magát. A felső ágon a nyolc között megismétlődött az Ausztrál Open döntője, mely ezúttal nagyobb csatát hozott, de Li ezúttal 3 szettben is legyőzte Cibulkovát. Az elődöntőben az újra szédületes formában teniszező Flavia Pennetta lesz az ellenfele.
A fiúknál akadtak érdekességek bőven. Kezdjük azzal, hogy Dolgopolov nem kis csatából vágta ki magát Rafa Nadal ellen, majd Fogninit és a helyenként teljes homályban játszó Murrayt verő Raonicot is megette vacsira. Az ukrán srác mindemellett még arra is időt szakított, hogy összegyűjtse a legfontosabb ATP-s arcokat és egy videóüzenetben kíván hazájának békét (lásd alább).
Kevin Anderson élete egyik legfontosabb győzelmével rukkolt elő és március közepén vágta el Stanimal eddigi tökéletes sorozatát, de aztán a bombaformában lévő (és meg nem erősített hírforrások szerint ismét dupla apai örömök elé néző) másik svájci már túl nagy falat volt.
Az alsó ágon még egy körrel hátrébb állnak. Itt Isner és Gulbis igazi bizonyítóágat kaptak maguknak, és nagyon fontos meccset vívnak egymás ellen, míg a közvetlen élvonalból (félreértések elkerülése végett a ranglista dobogóról) már csak Djokovics van versenyben, de ő sem sétagaloppolva jutott el a Benneteau elleni negyeddöntőig.
Szóval csatára fel, aztán kedden jövünk egy podcasttel, ugyebár Gábor. :)
Tokyo 2020
Miközben Zverev olimpiai aranyérmét ünnepelte, Khachanov ütőjén vezette le a frusztrációt
12 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Rublevék lettek az olimpiai bajnokok vegyespárosban
18 ÓRÁJA