Andre Agassi az első három mérkőzését elvesztette Boris Beckerrel szemben. Az amerikai aztán rájött, hogy a német nem tudatosan, de egyértelmű, árulkodó jeleket ad a szervái előtt.

Agassi egy interjúban elárulta, egy időben komoly gondot okozott neki Becker adogatása. Persze nem volt ezzel egyedül, hisz a háromszoros wimbledoni bajnok korának legjobb szerválója volt. Andre visszanézett egy csomó meccset Beckertől és tanulmányozta az adogatását. Egy idő után rájött, hogy attól függ, hová fog szerválni a német, hogy merre áll éppen a nyelve.
„Megfigyeltem, hogy van neki ez a különös nyelvnyújtogatása” – mesélte Agassi. "Nem viccelek. Elkezdte mindig azt a jól ismert hintázó mozdulatát, csinálta a szokásos rutinját, és épp, amikor feldobta a labdát, kidugta egy kicsit a nyelvét. Két opció volt: vagy középre öltötte ki, vagy baloldalra.”
Tenisz
Bum-bum Becker tökéletes elrettentő példát csinált magából, pedig a tenisz a tenyerén hordta őt
03/05/2022 07:25
„Ha egyenlőnél adogatott, és középre tolta ki a nyelvét, akkor vagy a T-vonalhoz kaptál egy nagy szervát, vagy testre. Ha oldalra nyújtotta ki, akkor oldalra.”
Miután erre rájött, Agassi sokkal könnyebben tudta olvasni Becker adogatását. Ekkor azonban egy újabb kihívással kellett szembesülnie. Nem hagyhatta, hogy a német rájöjjön, milyen tudás birtokába került.
A legnehezebb rész nem az volt, hogy visszaadjam a szervát, hanem, hogy ő ne tudja meg, hogy én mit tudok.
„Nagy volt a kísértés, hogy szinte folyamatosan olvassam a szerváját, úgyhogy figyelnem kellett, hogy csak egy-egy fontos pillanatban használjam a rendelkezésemre álló információt, hogy a magam javára tudjam fordítani a meccs alakulását.”
Miután elbukta az első három találkozóját Beckerrel szemben, a következő nyolcat zsinórban mind megnyerte, köztük olyan fontos meccseket is, mint az 1990-es US Open és az 1991-es Garros elődöntője. Végül 10-4-es mérleggel zárt a német ellen, egy fájdalmas vereségbe azonban még belefutott, az 1995-ös wimbledoni elődöntőben.
Agassi egyébként később egy sör mellett elmesélte ezt a sztorit Beckernek egy Oktoberfest alkalmával. A német teljesen megdöbbent, ugyanis annak idején az őrületbe kergette őt, hogy folyamatosan azt érezte, az amerikai belemászott a fejébe.
„Elmentünk sörözni, és én nem tudtam megállni, hogy elmondjam neki. ’Te amúgy tudtad, hogy a nyelved állásával akaratod ellenére kiadtad a szervádat?'"
„Ő majd’ leesett a székről és azt mondta, ’Mindig azzal mentem haza a feleségemhez, hogy basszus, ez az ember olvas a gondolataimban. Végül is majdnem így volt, a nyelvemet olvastad.’”
Tenisz
Nagy bajban a teniszlegenda, akár hét év börtön is várhat rá
22/03/2022 11:22
Tenisz
Fordulat az olasz tehetség karrierjében: negyeddöntős veresége után az egész stábját lecserélheti
13/02/2022 11:05