Az elmúlt hetekben sok szó esett arról, hogy Roger Federernek van esélye az év végi világelsőség megkaparintására.
Ez az esély még mindig igen csekély, és sok mindentől függ. Elsősorban attól, hogy a friss apuka Novak Djokovic elindul-e Párizsban (már ott van!), ha igen, mennyire figyel oda, és hogyan fog szerepelni a hátralévő két fontos versenyen. (Emlékezzünk rá, Federer az ikrek májusi születése után néhány nappal elment Rómába, de első meccsén kikapott Chardytól, igaz meccslabdáról és döntő szett tie-breakben.)
Attól is függ, hogy az elmúlt hetekben nem éppen svájci házának ablakából kifelé bambuló Roger Federer mennyire bírja az erőltetett menetet úgy, hogy hátravan még három fontos verseny.
Tenisz
„Hamarosan visszatérek”- a US Open-bajnok kezd túljutni motivációs problémáin
4 ÓRÁJA
Attól is függ, hogy Federernek melyik a fontosabb: a világelsőség megszerzésének kicsinyke esélye, vagy a Davis Kupa. Esetleg mindkettő. Ha utóbbi, akkor lehet-e az ezzel járó nem kevés játékmennyiséget még három heten keresztül bírni.
Egy dolog biztos volt: ahhoz, hogy legyen esélye (és itt feltételezzük, hogy Djokovic ott lesz az utolsó ezresen és a vébén is, és nem teljesít bűnrosszul), legalább két versenyt meg kellene nyernie a Bázel-Párizs-London trióból, plusz nem árt a Davis Kupa győzelem sem. Ideális nyilván a Párizs-London dupla lenne számára, de Bázel és a Davis Kupa érzelmileg fontosabb neki.
Ezekből egy megvan. Mondhatjuk, hogy ez volt a kötelező, főleg, hogy azért nem volt oltári nehéz dolga (Dimitrov volt az egyetlen komolyabb ellenfél) a hagyományos labdaszedőkkel való pizzaparti felé vezető úton.
Egy dolog viszont biztos, és ez az ATP honlapjára pillantva kristálytisztán látszik: izgalmas hetek elé nézünk. A Federer bázeli győzelméről szóló cikk címe Fight is on, azaz a harc elkezdődött.
Kevesebb, mint 500 pont a különbség, a két utolsó tornán pedig 2500 pont szerezhető. Federernek akár plusz 225 pont, ha Svájcot a mennybe repíti.
A harc tényleg elkezdődött.

TENNIS-ATP-SUI

Fotó: Eurosport

(Fotó: Europress/AFP)
Tenisz
A történelmi mélypont után a 22 éves balkezes teniszező lehet a franciák megmentője
7 ÓRÁJA
Tenisz
Negyvenhárom helyet javított a berlini bajnok a világranglistán
8 ÓRÁJA