Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Robredo csupán két gémet tudott nyerni barcelonai búcsúmeccsén

Eurosport Magyarország

Frissítve 18/04/2022 - 21:12 GMT+2

A spanyol Tommy Robredo nagyon sima vereséget szenvedett honfitársától, Bernabé Zapata Mirallestől a 2,66 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn. A korábbi világranglista-5. Robredo 23 éves profi pályafutását zárta le Barcelonában.

ATP Barcelona: Zapata Miralles vs Robredo - Összefoglaló

Barcelonai tenisztorna - Robredo gyors veresége

A 39 esztendős Robredo jelenleg a 362. helyen áll a világranglistán, amelyen 2006 augusztusának végén a karriercsúcsot jelentő ötödik helyet foglalta el. A rutinos játékos hétfőn nem volt méltó ellenfele a 25 éves Mirallesnek (119.), aki öt alkalommal vette el riválisa szervagémjét, miközben sajátjait kivétel nélkül megnyerte. Az egyoldalú mérkőzés 1 óra 3 percig tartott.
A tornán szabadkártyával induló Robredo már korábban elárulta, hogy ezen a viadalon zárja le 1998-ban kezdődött profi karrierjét. Az eltelt pár évben testileg és lelkileg sem állt százszázalékosan a teniszhez, a pandémia idején pedig a feleségével a gyermekvállalás mellett döntöttek. Kislányuk azóta már elmúlt egyéves, ami Robredo számára megváltoztatta a fontossági sorrendet, és inkább a családjával akar lenni, mint profi játékosként élni.
"Eddig a tornáig halogattam a döntést. Akár már tavaly visszavonulhattam volna, de nem akartam üres lelátók előtt elbúcsúzni, és ott nem látni a szüleimet vagy az ismerőseimet, mert a járvány miatt akkor még minden nagyon korlátozott volt. Hazai környezetben, az általam ismert és szeretett emberek előtt akartam nyugdíjba vonulni" - mondta a katalóniai születésű teniszező.
Hozzátette: pályafutását illetően két hiányérzet maradt benne csupán, az egyik, hogy hétszer volt negyeddöntős Grand Slam-tornán, de ott már egyszer sem tudott nyerni. Illetve az elmúlt másfél évtized meghatározó négy játékosa közül Roger Federert, Novak Djokovicot és Andy Murrayt is legyőzte ugyan, de honfitársát, Rafael Nadalt nem sikerült.
Robredo ezt megelőzően 2019 júliusában játszott főtáblás mérkőzést ATP-tornán, amelyen pályafutása 24 éve alatt 23 döntőjéből 12-t megnyert. A játékos tagja volt a 2004-ben, 2008-ban és 2009-ben a Davis-kupát megnyerő spanyol csapatnak.


Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
  • Zapata Miralles (spanyol)-Robredo (spanyol) 6:1, 6:1
  • E. Ymer (svéd)-Cressy (amerikai) 6:3, 6:0
  • Munar (spanyol)-Moroni (olasz) 6:2, 6:4
  • McDonald (amerikai)-Grenier (francia) 6:7 (2-7), 6:1, 7:6 (7-2)
korábban:
Kwon (dél-koreai)-Paire (francia) 6:4, 6:4
Gerasimov (fehérorosz)-Mannarino (francia) 2:6, 6:3, 6:4
Coria (argentin)-Giron (amerikai) 6:2, 3:6, 6:1
Musetti (olasz)-Báez (argentin) 7:5, 7:5
Nakashima (amerikai)-Álvarez (spanyol) 7:6 (8-6), 6:3
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés