Elena Baltacha nem volt igazi tenisz sztár. Nem volt világelső, nem nyert Grand Slam tornát. Talán még azt sem tudták sokan, hogy milyen csinos volt, csak a nevét ismerték. De ilyenkor ez nem számít. 
Nem sok meccsét közvetítettem, de arra emlékszem, hogy mindig mosolygott. Még a vesztes meccseken is. Emlékszem, hallgattam angol kolléganőnket, a brit Eurosport szakkommentátorát, Jo Durie-t, aki sokat mesélt róla, mert néhány évig edzette őt.
Mindig azt emelte ki, hogy milyen pozitív, vidám lány volt. Pedig őt aztán tényleg nem kímélte az élet. Már 19 évesen  egy primer sclerotizáló cholangitis nevű májbetegséget állapítottak meg nála, melynek számos lehetséges komplikációja között ott volt a rák is. A kijevi születésű, de kiskorától Skóciában élő és brit színekben versenyző Elena sok-sok sérülése ellenére szép pályafutást zárt, hiszen 49. is volt a világranglistán, hosszú ideig első számú brit női teniszező volt, 11 ITF tornagyőzelmet gyűjtött, és büszke tagja volt a brit Fed Kupa csapatnak.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
9 ÓRA
Tavaly novemberben visszavonult, decemberben hozzáment edzőjéhez, Nino Severinóhoz. Egy hónappal később kiderült, hogy májrákja van, május 4-én pedig elment. Mindössze 30 éves volt.
Nem ismertük őt igazán, de a tenisz világa jól ismerte. Az a szomorúság, amit halála okozott korábbi játékos társai között, elmond mindent.
És az is mindent elmond, ha most minden sportrajongó kicsit megrendült, akár szereti a teniszt, akár nem.
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
9 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
10 ÓRA