"Teljes edzéseket tudok végezni az utóbbi egy hónapban - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 33 éves teniszező. - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy százszázalékos vagyok, mert a százszázalékos formámat, úgy érzem, majd a versenyeken tudom újra megszerezni, de jól megy a tenisz."
Balázs Attila, aki legjobbjaként 76. volt a világranglistán 2020 márciusában, elmondta, hogy egyelőre három challenger-tornát tervez, Ostravában, Mauthausenben és Zágrábban játszana, de a fő célja az, hogy egy hónap múlva a Roland Garroson úgy tudjon teljesíteni, ahogy azt elvárja magától.
"A védett ranglistámmal szerencsére főtáblás tudok lenni. Szeretnék egy hónap múlva ott olyan formában játszani, hogy akár meccset tudjak nyerni egy jó sorsolással" - ismételte meg.
Roland-Garros
Roland-Garros : Diego Schwartzman vs Andrey Kuznetsov
41 PERCE
Az elmúlt egy évéről úgy vélekedett, hogy nemcsak fizikálisan voltak komoly nehézségei, úszással, kerékpározással és kondizással próbálta magát edzésben tartani, "de mentálisan is nehéz volt viszonylag pozitívnak maradni".
"Kezelések tömkelegén vettem részt, szerintem minden egyes kezelésen voltam, ami létezik. Végül idén januárban nem láttam más lehetőséget, rászántam magam a műtétre, ami, úgy érzem, jól sikerült" - mondta.
Elárulta, hogy a beavatkozás után nem olyan a lába, mint húszéves korában volt, de nincsenek fájdalmai, és ez számára a legfontosabb. Azzal számol, hogy az edzésekkel meg tudja alapozni a teljesítménye hatvan százalékát, a formája visszanyerésére pedig majd a versenyzéssel nyílik lehetősége. Mostani ranglistás helyezésével - 242. a rangsorban - játszhat challenger-tornákon, illetve a védett ranglistáját 12 versenyre tudja felhasználni.
"Úgy gondolom, 16 lehetőségem van arra, hogy pontokat gyűjtsek, ebből a 16-ból szeretném megcsinálni a top 100-as ranglistát, amihez körülbelül 600 ATP pontra van szükség. Nyilván ezzel tudnék elégedett lenni, ez a cél" - szögezte le, hozzátéve, hogy a francia nyílt bajnokság után is szeretne minél több Grand Slamen játszani.
Roland-Garros
Jani Réka az olimpiai bajnok ellen kezd a Garroson, élőben az eurosport.hu-n!
42 PERCE
Roland-Garros
Roland-Garros : Felix Auger-Aliassime vs Juan Pablo Varillas
EGY ÓRÁJA